Gazze'ye saldırı ve savaş endişeleri piyasaları vurdu

Gazze kara karekatı ve Malezya Hava Yolları'na ait yolcu uçağının düşmesi uluslararası piyasaları olumsuz etkiledi.

Gazze'ye saldırı ve savaş endişeleri piyasaları vurdu

Endişelerin artmasıyla dolar/TL paritesi 2.14 lirayı aştı. Altın ve ABD tahvilinin değerlendiği görüldü. ABD ve Avrupa borsaları ise sert düştü. Borsa İstanbul ise güne yüzde 1 düşüşle başladı.

BIST güne sert düşüşle başladı
Malezya'ya ait bir yolcu uçağının Ukrayna'nın doğusuna düşmesi ve Gazze'ye kara harekatının başlamasıyla endişelerin artmasına BIST'te tepkisiz kalmadı. BIST 100 XU100 güne düşüşle başladı. Endeks yüzde 1 düşüşle 80 bin 940 puandan açıldı. Endeks 81 binin üzerinde işlem görüyor.

Dolar/TL 2.14 TL'yi aştı
İsrail'in dün ateşkes kararı vermesinin ardından bu gece Gazze'ye kara operasyonu başlatması doların fırlamasına neden oldu. Dolar/TL'nin harekat haberinin ardından 2.1420 seviyelerine kadar çıktığı görüldü.

Altın yükseldi
Endişelerin artması güvenli limanlara olan ilgiyi artırdı. Altın ve ABD tahvilinin değerlendiği görüldü. Altın gelişmelerle 1317 dolara kadar çıktı. ABD 10 yıllık Hazine Tahvilleri’nin faizi düştü.

ABD ve Avrupa borsaları düştü
Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 1’e yakın düşerken, S&P 500 1,1, Nasdaq ise 1,4 değer kaybetti. Endişeler Avrupa borsalarının da günü düşüşle kapatmasına neden oldu. Alman DAX yüzde 1,07, İngiltere’deki FTSE 100 yüzde 0,6 değer kaybetti.
<< Önceki Haber Gazze'ye saldırı ve savaş endişeleri piyasaları vurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER