Isı yalıtımı ekonomiye katkı sağlıyor

Türkiye'de enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı konusunda tüketicinin algısı araştırıldı.

Isı yalıtımı ekonomiye katkı sağlıyor

Sürdürülebilirlik Akademisi ve Capatect ortak çalışmasıyla 'Enerji Verimliliği ve Binalarda Isı Yalıtımı Tüketici Algı Araştırması' sonuçlarını açıkladı. 

Tüm enerji kaynaklarının kullanımının yüzde 30'unun binalarda olduğunu ve Türkiye'nin enerji üretiminde yüzde 70 dışa bağımlı olduğunun açıklandığı araştırma sonucuna göre yılda toplam 55 milyar dolarlık enerji ithalatı yapan ülkemizin ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu ile yılda  4,5 milyar dolarlık enerji tasarrufu sağlayabileceği ortaya çıktı. 

 
Türkiye'nin cari açığı ve ekonomisi göz önüne alındığında önce tüketici davranışlarının değiştirilmesi gerektiğini belirten Sürdürülebilirlik Akademisi yetkilileri, enerji verimliliği ve ısı yalıtımının enerjinin önemli bir kısmını kullanan konutlarda daha önemli hale geldiğine dikkat çekti. 

Konunun tüketicinin gözünde yeri nedir? Bu konudaki bilinç nasıl geliştirilebilir? gibi soruların cevaplarının arandığı 1.213 kişi üzerinde yapılan araştırma genel anlamıyla konunun ciddiyetine ve kazançlarına ışık tutacak verileri gün yüzüne çıkardı. 


<< Önceki Haber Isı yalıtımı ekonomiye katkı sağlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER