İsviçre’deki paralar artık gizli değil!

Hürriyet Yazarı Şükrü Kızılot, maliyenin Türklerin İsviçre’deki mevduatları, temettü gelirleri ve diğer gelirleri hakkında İsviçre’den bilgi alabileceğini belirtti.

İsviçre’deki paralar artık gizli değil!

Hürriyet gazetesi yazarı Şükrü Kızılot bugünkü yazısında Türkiye ve İsviçre arasındaki karşılıklı anlaşmalar gereğince yürürlüğe giren 'bilgi değişimi' anlaşmalarını ele aldı. Buna göre, bu ülkedeki hesaplar ve diğer gelirler artık gizlenemeyecek.


"Halk arasında yıllardır konuşulan “Paraları İsviçre’deki hesaplara aktarıyormuş. Falancanın orada muazzam parası varmış. İsviçre’deki hesaplar gizli olduğu için kimse öğrenemiyormuş” gibi sözler artık tarih oldu. Sebebine gelince, İsviçre’deki hesaplar bir süredir gizlenemiyor. Türkiye ile İsviçre arasında yapılan “Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması” ve buna bağlı “Bilgi değişimi” yürürlüğe girdi.

Öteden beri devam eden uygulamaya göre, bir Türk vatandaşının veya şirketinin, İsviçre’de hesabı varsa, çok istisnai durumlar dışında, İsviçre bankaları Türkiye’ye bilgi vermiyordu. 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren, Türkiye ile İsviçre arasında, yukarıda belirtilen anlaşmalar yürürlüğe girdi. Türkiye Maliyesi, Türklerin İsviçre’deki (2013 ve izleyen yıllara ait) mevduatları, temettü gelirleri ve diğer gelirleri hakkında, İsviçre’den bilgi alabilecek. Başka bir anlatımla, İsviçre’deki hesaplar ve diğer gelirler artık gizlenemeyecek. Bu anlaşmaların yürürlüğe girmesi, İsviçre’de Türklere ait hesapların off-shore ülkeler ağırlıklı, başka ülkelere kayması sonucunu doğurdu."

<< Önceki Haber İsviçre’deki paralar artık gizli değil! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER