Mahkeme birkaç ay önceyi noktayı koymuş ama...

Torba yasa tasarısını görüşmek üzere olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu’na AKP’nin son dakika önergesiyle İstanbul’da Ataşehir ve Ümraniye ilçelerinin sınırları yeniden belirleniyor.

Mahkeme birkaç ay önceyi noktayı koymuş ama...

Buna göre CHP’li Ataşehir Belediyesi’ne bağlı Barbaros Mahallesi’nin AKP’li Ümraniye Belediyesi’ne bağlanacak. AKP’nin ilçe sınırlarını değiştiren son dakika önergesi ile ilgili yazılı açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yıllık 150 milyon lirayı aşan gelirin CHP’li belediyeden çalınarak AKP’li belediyeye verildiğini söyledi. AKP’nin kanunla mahkeme kararını aştığını ifade eden İlgezdi, “Ataşehir Belediyesi’nin hizmet binasının da bulunduğu alan birkaç ay önce mahkemelik olmuş, mahkeme de arazinin Ataşehir Belediyesi’nin olduğuna hükmetmişti. AKP torba yasa içine koyduğu bir madde ile ‘kanun ve hukuk’ tanımazlığını bir kez daha ispat etmiştir.” dedi.
Yerel seçimlerde Ataşehir’de CHP’nin başarılı olmasıyla planların bozulduğunu kaydeden Başkan İlgezdi şöyle konuştu: “Konu yeni müteahhit eski ‘mücahitlerin’ rant hırsıdır. AKP iktidarı Ataşehir ilçesini Kadıköy Belediyesi’nden ayırmasının nedeni yeni oluşturulan bu ilçede yapılacak yerel seçimleri AKP’nin kazanacağına ilişkin kesin inancı olmuştur. Ama Ataşehir’de beklemedikleri bir şekilde yerel seçimleri CHP’nin kazanması oyunları bozdu. Barbaros Mahallesi’nin bir kısmını CHP’li Ataşehir Belediyesi’nden almanın hesapları içine girdiler. Seçimlerle elde edemediğini yasalarla elde etme yoluna başvurdular.”
<< Önceki Haber Mahkeme birkaç ay önceyi noktayı koymuş ama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER