Parasını seven bu uyarıya dikkat etsin!

Ekonomi Yazarı Kahraman, Fitch'in Türkiye'nin notunu yükseltmesi ve borsanın coşması üzerine yatırım yapacak kişileri dikkatli olmaya çağırıyor...

Parasını seven bu uyarıya dikkat etsin!

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 Endeksi, Fitch'in Türkiye'nin notunu yükseltmesinin ardından hem gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı hem de kapanış rekorunu kırdı. Endeks öğlen arasında açıklanan Fitch'in kararının ardından 2. seans açılışında 73.313,87 puana kadar yükseldikten sonra gelen kar satışlarıyla 72.324,59 puana kadar gerilese de, günü önceki kapanışa göre 1.314,49 puanlık yükselişle 72.737,10 puandan kapattı. İMKB'de hisse senetleri ortalama yüzde 1,84 oranında değer kazandı, toplam işlem hacmi 3,2 milyar lirayı aştı. Ekonomi yazarı Harun Kahraman ekonomideki gelişmeler üzerine parası olanları dikkatli olmaya çağırıyor. Yıllardır iki gelişmekte olan ülke Türkiye ve Brezilya'nın birbirini adeta takip ettiğini belirten Kahraman'ın, "Daha önce Brezilya Bovespa endeksinde olduğu gibi bizi de aynı akıbet bekleyebilir. Bovespa 49000'den 69000'i görmüş ve kredi notu artımından sonra 52000 seviyelerine kadar çekilmişti. İMKB'nin de bu kar realizasyonunda 63000 seviyesine inme riski bulunuyor." sözleri dikkat çekti. Harun Kahraman, İMKB 100 endeksi 49000 civarındayken kredi notunun yükseleceğini ve endeksin 73000 seviyesine çıkacağını 2012 Ocak ayında söylemişti. İşte yatırım yapacak olanlar için önemli uyarılar: YATIRIM YAPILABİLİR Mİ OLDUK YOKSA.... Endeks 73300 seviyesini görerek rekorlarına bir yenisini ekledi. 49000'den başlayan harekette önce Moody's ardından Fitch kredi notumuzu yükseltti. Üstelik Fitch Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviyede olduğunu belirledi. 49000'den 73000'lere işte bu beklentilerle gelindi. Şimdi 90000 mi olacağız söylemleri başladı ancak 2012 yılının en yüksek seviyesi burası olacak. Beklenti zaten satın alınmıştı şimdi satım zamanı. Endekse giren “Hedge fon”lar ciddi bir kar realizasyonuna gidecektir. Hedge fonlar kısa vadede iyi kar getiren ve girdikleri ülkeleri adeta batıran fonlardır. Daha önce Brezilya Bovespa endeksinde olduğu gibi bizi de aynı akıbet bekleyebilir. Bovespa 49000'den 69000'i görmüş ve kredi notu artımından sonra 52000 seviyelerine kadar çekilmişti. İMKB'nin de bu kar realizasyonunda 63000 seviyesine inme riski bulunuyor. Bugünlerde yatırım yapacaklar çok dikkatli olmalıdır. Bovespa ile bizim ne alakamız var diyecekseniz. Yıllardır iki gelişmekte olan ülke Türkiye ve Brezilya birbirini adeta takip etmiştir. Önce Brezilya'nın kredi notu artmış ve istenilen seviyeye getirilip beklenti satılmıştır. Şimdi sıra bize gelebilir... Harun Kahraman Not arttırımından önce ve not arttırımından sonra Brezilya endeksi grafikteki değeri izlemişti:

SAMANYOLUHABER.COM Bu yazıda yer alan bilgiler genel bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir ve sermaye piyasasındaki alım satım kararlarınızı destekleyecek yeterli bilgiyi içermeyebilir.
<< Önceki Haber Parasını seven bu uyarıya dikkat etsin! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER