Ekrem Dumanlı: Dava çilesi’nin varıp dayandığı yere bakar mısınız Allah aşkına!

Ekrem Dumanlı: Dava çilesi’nin varıp dayandığı yere bakar mısınız Allah aşkına!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, acı bir itirafta bulunmuş: “İsraf konusunda karnemiz kırıktır... İsrafın önünü alsak sizden vergi almamıza gerek kalmaz.” Manzara bu maalesef! ‘Dava çilesi’nin varıp dayandığı yere bakar mısınız Allah aşkına! Daha önce de duyuldu benzer serzenişler; ama tek bir adım atılmadı.

Mesela eski Anadolu Ajansı genel müdürü müstear isimle yazdığı bir yazıda; “Hiç bilmediğimiz bir yerden hesaba çekildik, paradan, makamdan, mevkiden... Bu davanın çocukları imtihanları kaybetti, günahlara battı, gaflete daldı...” demişti. Kötü gidişatı durduracak bir hamle yapıldı mı? Yazık ki ne yazık...

Daha pek çok kişi tarafından (gizli-açık) yapılan itirafları dinlerken/okurken büyük sahabi Ebûzer gelmez mi aklınıza hiç! Bir zamanlar “siyasal İslam”ın her fırsatta  Ebûzer’den nasıl ilham devşirdiğine cümle âlem şahittir. Onun hayatı üzerinden bir zamanlar “tağutlara meydana okumak”, “yerleşik düzene başkaldırmak”, “devlet zulmüne dur demek” gibi mesajlar verilirdi. O vaktiyle ‘devrimci Müslümanlar’ın isyan sembolüydü.


(...)

<< Önceki Haber Ekrem Dumanlı: Dava çilesi’nin varıp dayandığı yere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER