Elazığlı öğrencilerden Türkmen çocuklara yardım


Elazığ'da bir grup ilköğretim öğrencisi Suriye rejimi ve Rusya tarafından saldırılara maruz kalan Türkmenlere yardım topladı. Öğrenciler evlerinden battaniye, kışlık giyecek gibi malzemelerin yanı sıra harçlıklarından su, simit, süt, ayran gibi yiyecekler aldıklarını ve Türkmen kardeşlerine gönderdiklerini söyledi. Gönderilen eşyalar arasında Öğretmenler Günü'nde getirilen çiçeklerde yer aldı.

Elazığ'da Kaya Karakaya Ortaokulunda öğrenim gören bir grup öğrenci, kendi aralarında yardım toplayarak Suriye'de zor durumda bulunan Türkmenlere gönderdi. Topladıkları yardımları Suriye'deki Türkmenlere götürecek kuruluşlara veren öğrenciler, "Artık çocukların ölmemesini istiyoruz." dedi.

Kendi harçlıklarından aldıkları simit, su, süt ve ayran ile birlikte 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyesi olan çiçeği de gönderen öğrenciler, "Türkmen kardeşlerimiz sevinsin diye onlara çiçek alıp yolladık. Artık çocukların ölmemesini istiyoruz. Kışlık kıyafet gönderiyoruz. Elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Bir bağış kampanyası yaptık Türkmen kardeşlerimize kıyafetler ve yiyecek gönderdik." diye konuştu.

Öğrencilerin topladığı yardımlar okul önünde toplandıktan sonra sonra yardımları Suriyeli Türkmenlere ulaştıracak yardım kuruluşlarına verileceği belirtildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Elazığlı öğrencilerden Türkmen çocuklara yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER