Elvan ailesine hakaretten yargılanan sanık kendini bu kez Akit ile savundu


Gezi olayları sırasında yaralandıktan 9 ay sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'a ve babasına yönelik hakaret ve tehdit içerikli tweetleri nedeniyle yargılanan sanık, kendisini Akit'in haberiyle savundu. Sanık daha önceki savunmasında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da aynı ifadeleri kullandığı ve ondan aldığı cesaretle suça konu olan ifadeleri kullandığını belirtmişti.

İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Mustafa Andaç, avukatı ve Elvan ailesinin avukatları katıldı.

Elvan ailesinin avukatı Oya Aslan, şikayetlerinin sürdüğünü, sanığın da suçunu kabul ettiğini belirtti. Sanığın sonrasında da benzer ifadeler yazmaya devam ettiğini kaydeden Aslan, suçun mahiyeti, toplumda iğfal uyandırması nedeniyle sanığın tutuklanmasını talep etti.

Daha önce talimatla savunması alınan sanık Mustafa Andaç, bu kez mahkeme salonunda savunmasını yaptı. Akit'in 'DHKP/C'li Berkin Elvan'ın babasından devlete tehdit' başlıklı haberinin çıktısını gösteren sanık, "Ben sıradan bir insanım, bir işadamıyım. Gazetelerden haberleri okuyorum. Hepsinde 'DHKP/C'li Berkin Elvan' diyor. O nedenle ben de o yorumları yaptım. Eğer bu haberler yalansa" şeklinde savunma yaptı.

Sanık Andaç, daha önceki savunmasında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldığı cesaretle suça konu ifadeleri kullandığını belirmişti. Andaç, "Ülkenin Cumhurbaşkanı şahsa aynı cümleyi kullandı. Ben de ondan aldığım cesaretle aynı cümleyi kullandım. Paylaşımı yaptığım sırada televizyonda sokaklardaki terör olaylarının, insanların Berkin Elvan'ı anmak adına yakıp yıkmasından etkilenerek bu cümleleri sarf ettim." demişti.

Mahkeme, karar vermek üzere dosyanın incelemeye alınmasına hükmetti. Tutuklama talebini reddeden mahkeme duruşmayı erteledi.

İddianamede, Mustafa Andaç'ın Berkin Elvan'ı kastederek "Bir teröristi sokağa göndermeyi yalanlarla bir teröristi kahraman yapmayı ve onu öldüren kahramanı yargılamayı." ifadeleriyle ölenin hatırasına hakaret ettiği belirtildi.

Sami Elvan'a yönelik, "Hemen iftira çamur hazır siz de terörist yetiştirdim diye utanacağına ülkenin bir değerine saldırıyorsun ekmek ve molotof." diyerek hakaret ettiği anlatıldı. Ayrıca Sami Elvan'ı "Biz de sizi vurmaya devam edeceğiz sokaklar teröristlere mezar olacak." şeklinde tehdit ettiği kaydedildi. Andaç'ın 6 yıl 4 aya kadar hapsi istendi.

CİHAN
<< Önceki Haber Elvan ailesine hakaretten yargılanan sanık kendini bu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER