Elvan: Reformları gerçekleştirmek için muhalefetle işbirliğine hazırız


Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Meclis'te siyasi grubu bulunan partilerin de reformlara ciddi destek vermesi bizler açısından büyük önem arz ediyor. Bu konuda muhalefet partileri ile işbirliği yapmaya hazırız." dedi.

Lütfi Elvan, Sheraton Oteli'nde düzenlenen TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısında yaptığı konuşmada, gelecek 4 yılın 64. Hükümet için çok yoğun geçeceğini bu anlamda hükümete çok önemli görevler düştüğünü vurguladı. Elvan, "Ancak TBMM'de partimiz dışında siyasi grubu bulunan diğer partilerin de özellikle reformlara yönelik ciddi destek vermesi bizler açısından büyük önem arz ediyor. Bu reformların kısa sürede gerçekleştirmek istiyorsak muhalefet partileri ile işbirliği yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Yeni anayasanın oluşturulabilmesi için muhalefet partilerinin destek vermelerinin önemine işaret eden Elvan, "Biz insanın devlete karşı görevlerini değil, devletin insana karşı görevlerini hatırlatan bir anayasa arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı. Elvan, toplumun tüm kesimlerini kapsayan, vatandaşların 'işte bu benim anayasam' diyebileceği bir anayasa arzu ettiklerini söyledi.

Demokratikleşme ve adalet reformu alanında çok önemli düzenlemeler yapacaklarını kaydeden Elvan, şunları söyledi: "Elbette anayasa, önceliğimiz olacak. Anayasa dışında Siyasi Partiler Kanunu, Siyasi Etik Kanunu, cemevlerinin hukuki statü kazanması, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yeniden yapılandırılması, bilirkişi müessesinin yeniden yapılandırılması, sektörel ihtisas mahkemelerinin tesis edilmesi, başyta iletişim ve finansla olmak üzere kişisel verilerin korunması, devlet sırrı, iş mahkemelerinin işleyişinin gözden geçirilmesi, alternatif uyuşmazlık çözüm önerileri gibi pek çok alanda önemli reformlar gerçekleştireceğiz."

Eğitim alanında ise Elvan, kalite ve nitelikli eğitimin en önem verdikleri konular olacağını belirtti. Eğitim müfredatını gözden geçireceklerini anlatan Elvan, özellikle fırsat eşitliği konusunda ülkenin temel eksikliğini önemli ölçüde gidereceklerini, Öğretmen Stratejisi Belgesi hazırlayacaklarını, eğitim ile istihdam arasındaki bağı da güçlendireceklerini anlattı.

Elvan, Dijital Türkiye Projesi'ni hayata geçirerek, vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarına gitmeden tüm işlemlerini sanal ortamda sonuçlandırmasını sağlayacaklarını kaydetti. Lütfi Elvan, devlet personel rejimini baştan aşağı gözden geçireceklerini bildirdi.

Elvan, kamu maliyesi alanında yatırım, üretim, istihdam ve tasarrufların teşvik edilmesi, vergiye gönüllü uyumun artırılması, vergi tabanının genişletilmesi ve vergi güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla yeni Gelir Vergisi Kanunu'nu çıkaracaklarını aktardı. Yeni Vergi Usul Kanunu'nun da gündemlerindeki konular arasında yer aldığını belirten Elvan, kamu ihale sistemini AB direktiflerine uygun olarak yeniden ele alacaklarını kaydetti. Elvan, kamu harcamalarında etkinliğin sağlanması yönünde tedbirler alacaklarını da söyledi.

CİHAN
<< Önceki Haber Elvan: Reformları gerçekleştirmek için muhalefetle işbirliğine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER