Emekliye ikramiye müjdesi

Anayasa Mahkemesi'nin ardından İdare mahkemesi de emekli memurların lehinde karar verdi. 30 yıldan fazla çalışan emekliler ek ikramiye alabilecekler.

Emekliye ikramiye müjdesi

30 YIL SINIRI KALDIRILDI

Memur emeklilerinin ikramiyesi için 30 yıl sınırı vardı. 30 yılın üzerindeki çalışmalar yok sayılıyor ve emekli ikramiyesi 30 yıldan hesaplanıyordu. Bu uygulama Anayasa Mahkemesi'nin Ocak 2015'te verdiği kararla bozuldu. Memur emeklisine çalıştığı yıl kadar ikramiyenin yolu açılmış oldu.

Bu karar üzerine çok sayıda emekli memur SGK'ya başvurarak 30 yılın üzerindeki çalışmaları için ikramiyelerini talep etti. Ancak SGK, Anayasa Mahkemesi kararlarının geriye doğru işlemeyeceği gerekçesi ile talepleri geri çevirdi.  Sadece karar tarihinden sonra emekli olan memurların bu haktan yararlanabileceğini, geriye dönük ek ikramiye verilmeyeceğini açıkladı. 

MAHKEME EMEKLİLERİ HAKLI BULDU

Özgür Düşünce Gazetesi'nin haberine göre; Emekliler duruma itiraz edip Ankara İdare Mahkemelerine dava açtı. Mahkeme, 30 yılın üzerindeki hizmet süresi için emekli ikramiyesinin yasal faiziyle birlikte ödenmesi gerektiğine karar verdi. Karar emsal niteliğinde..

EMEKLİLERİN MAHKEMEYE DAVA AÇMASI GEREKİYOR

Ek ikramiye hakkı olan emeklilerin paralarını alabilmek için dava açmaları gerekiyor. Dava açmayanlar ise bu haktan yararlanamayacak. Davalar Ankara'da açılabilecek. Emeklilerin geriye dönük alacakları paralar ise 15 ile 30 bin lira arasında değişecek. 

<< Önceki Haber Emekliye ikramiye müjdesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER