Adana'da nitelikli konut Çukurova ve Ceyhan'da

EVA Gayrimenkul Değerleme Yetkilisi Fatih Doğan'ın, Adana Gayrimenkul Sektörü araştırması;yeni yapılaşma Çukurova ve Seyhan ilçelerinde yoğunluk gösteriyor.

Adana'da nitelikli konut Çukurova ve Ceyhan'da

Adana'daki nitelikli konut projelerinde,olumlu yönde ilerleme mevcut.

Yeni yapılan inşaat projeleri ve son beş yıldaki ilerlemeye bakıldığında ise gelişimin Çukurova ilçesinin güneyi ile Seyhan ilçesinin kuzey bölümünde birleştiği görülüyor. Özellikle Turgut Özal Bulvarı ve Türkmenbaşı Bulvarı irili ufaklı birçok konut projesine ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra, Öğretmenler Bulvarı çevresinde nitelikli konut projelerinin sayısının giderek arttığı görülüyor. EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş. Değerleme Yetkilisi Fatih Doğan'ın gerçekleştirdiği araştırmaya göre Adana'da nitelikli konut projeleri kapsamında ciddi gelişmeler yaşanıyor. 

Altyapıda yaşanan gelişmeler de dikkate alındığında, önümüzdeki dönemde Adana'daki nitelikli konut projelerinde çok daha olumlu yönde ilerleme gözlemleneceği belirtiliyor. Yeni Adana bölgesi, nitelikli konut üretiminin yapıldığı alan olarak dikkat çekiyor. Adana’da yer alan konut dokusu geçmişte 3-4 katlı yapılardan oluşurken, Haziran 1998’de yaşanan depremin ardından köklü bir değişim sürecine girilmiş bulunuyor. Fatih Doğan, bu dönemde şekillenen ve proje alanının da içerisinde yer aldığı Yeni Adana bölgesinin konut arzının önemli bir bölümünü çektiğini, bölgenin birçok inşaat firmasının nitelikli konut üretimi yaptığı bir alan haline geldiğini belirtiyor. 

Doğan, Adana ilinin gelişmiş bir Anadolu kenti olduğunu, projelerde büyük alanlı ve iç dizaynı gösterişli konutların yoğunluk kazandığını kaydediyor. Bununla birlikte, Adana kent merkezindeki yapılaşmanın eski olması ve arazinin arsa arzına cevap verememesinin gelişimi kent merkezinden uzaklaştırdığını ifade eden Aydın, Adana’da konut sektörünün iki büyük ilçe olan Çukurova ve Seyhan ilçelerinde yoğunluk kazandığına vurgu yapıyor.

Nitelikli konutlar AVM’leri  arttırıyor

Çukurova ilçesinin yapılaşmadan önce meyve yetiştirme ve sayfiye yeri olarak kullanılması, günümüzde arsa taleplerine cevap verebilmesi ve kent merkezine yakın konumuyla gelişimin yeni adresi olarak öne çıkıyor..Araştırmaya göre nitelikli konutların arttığı bölgelerde alışveriş merkezlerinin de artması dikkat çekici bir olgu olarak göze çarpıyor. Multi Development tarafından Forum Adana olarak inşasına devam edilen 45.000 m² lik kiralanabilir alana sahip olan alışveriş merkezinin etrafında nitelikli konutlar yer alıyor.

Halihazırda faaliyet gösteren Hilton, Anemon gibi otel zincirlerinin yanı sıra Sheraton, Divan, Dedeman gibi otel zincirlerinin de yatırım aşamasında oldukları biliniyor.EVA Gayrimenkul uzmanı Fatih Aydın şu tespitlerde bulunuyor:"Gelişen şehirlerde görülen batıya doğru büyüme eğilimi Adana ilinde de görülüyor. Adana ilinin batı tarafında bulunan Sarıhuğlar ve Esentepe Mahalleleri’nde boş parsellerin varlığıyla bu bölgelerde ticari hareketliliğin olması bu durumu kanıtlar nitelikte. Şehrin merkezindeki yolların yoğun araç trafiği için yetersiz olmasından dolayı 2002 yılında yapımı biten Adana TEM Otoyolu ve otoyol bağlantıları şehrin trafiğini rahatlatıyor." 



<< Önceki Haber Adana'da nitelikli konut Çukurova ve Ceyhan'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER