Çelik sektörü en çok inşaat demiri ihraç etti!

Çelik mamulleri ihracatı yılın ilk iki ayında miktar bazında 3,07 milyon tona, değerde ise 2,3 milyar dolara ulaştı.İnşaat demiri ihracatı bir önceki yılın ilk iki aylık dönemine oranla miktarda yüzde 10.2, değerde ise yüzde 8.3 oranında arttı.

Çelik sektörü en çok inşaat demiri ihraç etti!

Çelik İhracatçıları Birliği tarafından açıklanan 2014 yılı, ilk iki ay verilerine göre; Türkiye'nin çelik ihracatı değer bazında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.7 azalış ile 2,3 milyar dolar, miktar bazında ise yüzde 4 düşüş ile 3,07 milyon ton olarak gerçekleşti. Çelik sektörünün direkt ihracatına diğer birliklerin faaliyet alanına giren demir çelik ürünleri de eklendiğinde Türkiye'nin toplam çelik ihracatı; miktar bazında 3,2 milyon ton; değer bazında ise 2,6 milyar dolara ulaştı. 

Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre, çelik mamulleri ihracatı yılın ilk iki ayında miktar bazında 3,07 milyon tona, değerde ise 2,3 milyar dolara ulaştı. Şubat ayının dikkat çeken ürünü, ulaştığı ihracat rakamı ile inşaat demiri oldu. İnşaat demiri ihracatı bir önceki yılın ilk iki aylık dönemine oranla miktarda yüzde 10.2, değerde ise yüzde 8.3 oranında arttı. Miktar olarak yüzde 371 oranındaki  en çok ihracat artışı ise Fas'a gerçekleşti.

Çelik sektörünün 2014 yılının ilk iki ayında en çok ihracat yaptığı üç ülke ise sırasıyla Irak, ABD ve Fas oldu. Ayrıca Fas yüzde 371 oranında miktar artışı ile dikkat çekti. Bu dönemde yüzde 10,2 oranında artışla 1 milyon 370 bin tona ulaşan inşaat demiri ihracatı ürün grubunda ilk sırayı alırken; bu ürünü 305 bin tonla profil, 303 bin tonla boru ve 248 bin tonla yassı sıcak izledi.

<< Önceki Haber Çelik sektörü en çok inşaat demiri ihraç etti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER