En değerli caddeler: İstiklal ve Bağdat Caddesi

JLL Türkiye’nin hazırladığı, Perakende Pazarı Rapora göre; İstiklal ve Bağdat caddesi sektör açısından değer artışını sürdürdü.

En değerli caddeler: İstiklal ve Bağdat Caddesi

Türkiye Perakende Pazarı Raporu’nda, İstiklal Caddesi’ni sırasıyla Bağdat Caddesi ve Nişantaşı  takip ediyor.

JLL Türkiye’nin  hazırladığı, Perakende Pazarı Raporu,  Türkiye’nin, cadde perakende pazarındaki  önemli cadde ve lokasyonlarına yönelik talebi ortaya koydu. Öyle ki, İstiklal Caddesi’nde 100 m2 mağazanın aylık kirası ortalama 24 bin Euro’ya ulaşıyor.Rapora göre;  İstiklal ve Bağdat caddesi sektör açısından değer artışını sürdürdü. Türkiye Perakende Pazarı Raporu’nda, İstiklal Caddesi’ni sırasıyla, Bağdat Caddesi ve Nişantaşı  takip ediyor.

Yerel, bölgesel ve küresel anlamda 75 ülkede, 200 kurumsal ofis ve 53 bin çalışanıyla müşterilerine hizmet veren JLL, Türkiye“Perakende Pazarı Raporu” ile perakende pazarının eğilimlerini belirledi. Ulusal ve uluslararası perakendecilerin ülke genelindeki  büyüme hedeflerinin  aktif olduğunu  belirleyen rapor, büyüme eğiliminin  yakın süreçte devam edeceğini ortaya koyuyor.

Nişantaşı Lüks Markaların Merkezi

İstiklal ve Bağdat Caddeleri’neyönelik talebin arttığını ortaya koyan rapor, 3. çeyrek sonu itibariyle İstiklal ve Bağdat Caddeleri’nde kiraların önceki yıla göre,  yüzde 6.67 oranında arttığını gösteriyor. Lüks perakende piyasasının kalbi ise, her zaman ki gibi Nişantaşı.Kira bedeli ortalama 200 Euro civarında olan Nişantaşı ise, yine lüks markaların önemli merkezi olmayı sürdürüyor. 

Raporda ayrıca, 2015 yılıkira bedellerinin artan perakende talebiyle birlikte Nişantaşı’nda dayükselmesi öngörülüyor.2015 yılında İstiklal, Bağdat,Bahariye ve Beşiktaş Çarşı’da kiraların artacağı ancak, yine 2015’te Alemdağ ve NispetiyeCaddeleri’ndekiraların mevcut seviyeyi koruması  bekleniyor.


<< Önceki Haber En değerli caddeler: İstiklal ve Bağdat Caddesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER