Emniyet: 81 ilde uyuyan 200 IŞİD hücresi harekete geçti

Türkiye'nin en kanlı saldırısında canlı bombaların IŞİD bağlantılı çıkması ve Ankara'ya kadar rahatça gelmeleri Emniyet'i harekete geçirdi.

Emniyet: 81 ilde uyuyan 200 IŞİD hücresi harekete geçti

İstihbarat Daire Başkanlığı, 81 ile IŞİD'in Türkiye'deki faaliyetleri konusunda bir rapor gönderdi. Rapora göre Türkiye'de 4 bin 300 terör örgütü IŞİD mensubu bulunuyor, bunlardan 200'ü harekete geçti.

4 bin 100 militanın ise uyuyan IŞİD hücreleri kapsamında olduğu ifade edildi. İstihbarat şube müdürlüklerine gönderilen raporda, harekete geçen 200 militanın kimlikleri tespit edildi. 4 bin 100 kişinin isminin ise tespit edilemediği dile getirilen raporda, uyuyan hücrelere IŞİD tarafından maaş bağlandığı ve örgütsel eğitimlerini Türkiye'de aldıkları vurgulandı. Uyuyan hücrelerin nerelerde eylem yapacağı, Türkiye içindeki faaliyetleri hakkında hiçbir bilgi bulunmuyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Ankara'da iki canlı bombanın düzenlediği saldırıdan sonra “Türkiye'de intihar eylemi yapabilecek kişilerin listesi var. Bunu gerçek bir eyleme dönüştürmedikçe tutuklayamazsınız.” ifadesi tartışmalara neden olmuştu. Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu da görevden uzaklaştırılmış TEM, İstihbarat ve Ortadoğu uzmanlarının yeniden göreve çağrılmalarıyla ilgili kanuni düzenleme teklif edeceklerini açıklamıştı.

<< Önceki Haber Emniyet: 81 ilde uyuyan 200 IŞİD hücresi harekete geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER