Emniyet-Sen'in kapatılamayacağının gerekçeli kararı tebliğ edildi


Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, Emniyet Teşkilatı bünyesindeki tüm çalışanların bir sendikaya sahip olduğunu tescilleyen Ankara 9. İş Mahkemesi'nin gerekçeli kararını da yazarak taraflara tebliğ ettiğini bildirdi.

Faruk Sezer, yaptığı yazılı açıklamada; 09.11.2012 tarihinde kurularak hukuk mücadelesi başlatan Emniyet-Sen'le ilgili, Ankara 9. İş Mahkemesi'nin 16.12.2015 tarihli karar duruşması tutanağıyla, Emniyet Teşkilatı bünyesindeki tüm çalışanların bir sendikaya sahip olduğunun bir kez daha tescillendiğini, Emniyet çalışanlarının sendikasının olamayacağına ilişkin uzun yıllardır var olan tabunun yıkıldığını; bu kararın Türkiye'nin sendikacılık tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olduğunu; daha önce duyurdukları, aradan geçen yaklaşık 3 haftalık süre zarfında mahkemenin bekledikleri gerekçeli kararı da açıkladığını ifade etti. Gerekçeli kararla, mücadelelerinin en başından itibaren tam bir yasal zemin üzerinde verdiklerinin bir kez daha açıkça ortaya konulduğunu belirten Faruk Sezer, daha öncesinde sendikanın yasallığına, hukuk alanında ilk günden başlayarak var olduğuna güçlü atıflar yapılarak, sendika yöneticilerine yönelik uygulanan meslekten çıkarma cezalarına kadar giden disiplin cezalarının Danıştay tarafından da iptal edildiğini hatırlattı.

Açıklamasının son bölümünde Sezer, şunları dile getirdi: "Bizlere, bir kez daha haklı çıkmanın gurur ve heyecanını yaşatan bu önemli karar sonrası öncelikli hedefimiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından sendikamızın kütük numaramızı alıp, etkili bir sendikacılıkla, kuruluş ilkelerimizde saydığımız gibi öncelikle üyelerimizin özlük, mali, sosyal ve kültürel haklarını almayı, geliştirmeyi, korumayı, tüm resmi iş ve işlemlerde üyelerine yasa ve yönetmeliklere uygun davranılmasını sağlamayı, haksızlık yapılmasını engellemeyi, çağdaş yaşam standartlarına ve evrensel insan haklarına yakışır bir ücret alabilmelerini sağlamak için her türlü Anayasal ve yasal mücadeleyi yapmayı sürdürmektedir.

Bu güzel gelişme vesilesiyle son olarak, 16 Aralık 2015 günü yaptığımız basın açıklamamızda yer verdiğimiz ifadelerimizi, meslektaşlarımıza tekrarlamakta fayda görmekteyiz ki; diklenmeyen ama dimdik duran, hakkından fazlasına göz dikmeyen ancak hakkından aşağısına da rıza göstermeyen bir anlayışla her türlü zulme ve haksızlığa karşı yanınızda olacağız. Asla boyun eğmeyeceğiz. Ömrümüz vefa ettiğince bu yolda yürüyeceğimizi, yıllardır verdiğimiz mücadelelerle korkmadan, hukuka tam olan inancımızla gösterdik. Bilinsin ki neyle tehdit edilirsek edilelim kimlere ne menfaatler sunulursa sunulsun, bize inanan bunca meslektaşımız varken kimse bizi yolumuzdan çevirmeyecek.

Bugüne kadar kendisine yapılan her hukuksuzluğa karşı mücadele etmiş ve her mecrada kazanmış olan Emniyet-Sen yöneticileri bugünden sonra Emniyet Teşkilatı'na karşı yapılan tüm hukuksuzluklara karşı mücadelesine devam edecek ve hukukun üstünlüğünün ispatı olmayı sürdürecektir. Bizimle birlikte davamıza inanarak hak arama mücadelesi veren ve büyük bir heyecan yaşayan herkese bu büyük zaferimiz tekraren hayırlı, uğurlu olsun."
CİHAN
<< Önceki Haber Emniyet-Sen'in kapatılamayacağının gerekçeli kararı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER