Emniyetten 208 öğrencinin PKK'ya katıldığına yönelik iddiaya cevap


Kocaeli Üniversitesi'nden geçen yıl 280 öğrencinin PKK'ya katıldığı iddiasına, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nden cevap geldi.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 7 Ocak'ta TBMM'de CHP grubu adına yaptığı konuşmada Kocaeli Üniversitesi'nden 280 öğrencinin PKK'ya katıldığı iddiasını dile getirmişti.

Bu iddia üzerine, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle denildi: "TBMM'de CHP grubu adına CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar'ın Meclis konuşmalarının bir bölümünde, 'Kocaeli Üniversitesi'nde 2015 yılında 284 öğrencinin PKK Terör Örgütüne katıldığını' beyan ettiği medyaya yansıyan haberlerden anlaşılmıştır. 2015 yılında PKK terör örgütüne, Kocaeli Üniversitesi'nden herhangi bir katılımın olduğu yönünde güvenlik birimlerimizin elinde bir bilgi ve tespit bulunmamaktadır. Bu noktada, 2015 yılında bölücü terör örgütüne Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden herhangi bir katılım söz konusu değildir. Sayın milletvekilinin elinde herhangi bir bilgi söz konusu ise, paylaşıldığı taktirde gereğinin yapılacağı kesindir."

CİHAN
<< Önceki Haber Emniyetten 208 öğrencinin PKK'ya katıldığına yönelik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER