Endonezya Dışişleri'nden Mevlüt Çavuşoğlu'na yalanlama

Müslüman nüfusu en kalabalık ülke olması yönüyle Endonezya'nın İslam İşbirliği Teşkilatı'nda (İİT) önemli bir ağırlığı bulunuyor. Dünyanın en büyük müslüman ülkesi Endonezya'nın Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasir, Bakan Çavuşoğlu'nun İİT'de alınan kararlarla ilgili açıklamalarını yalanladı.

Endonezya Dışişleri'nden Mevlüt Çavuşoğlu'na İİT kararları hakkında yalanlama!

Geçtiğimiz Ekim ayında İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) 43. Dışişleri Bakanları Konseyi Özbekistan"ın başkenti Taşkent'te toplanmıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu toplantı sonrası resmi twitter hesabında yaptığı açıklamada, Fethullah Gülen ve Hizmet Hareketi'nin tüm üye ülkeler tarafından terörist örgüt olarak kabul edildiğini açıklamıştı. 

Bu asılsız iddaların Endonezya'nın az satan bir gazetesinde yer alması nedeniyle sorulan bir soru üzerine sözcü Armanatta Nasir şu cevabı verdi; "İslam İşbirliği Teşkilatı bir terör örgütü listesine sahip değildir. Bu Birleşmiş Milletler'de olur. Son yapılan İİT konferansında kabul edilen yaklaşık 200 önerge vardı. Türkiye'nin önergesi ise yaşanan darbe teşebbüsü ile ilgili.

Türkiye temsilcisinin önergesinin konusu,  İİT üye ülkelerinin Türkiye'nin demokrasisini desteklemeleri  ve anti demokratik yollarla  güç elde etmeye çalışan darbe girişimlerini reddetmesiydi.
 
Bu önergede Türk hükümeti kendi tanımlaması içinde 'Fethullah Gülen ve Hizmet Hareketi'nden "FETÖ" diyerek bahsetti ancak bu sadece Türk Hükümeti'nin kendi görüşüdür. İİT'nin kendi kararı veya görüşü değildir."

Bu sebeple İslam İşbirliği Teşkilatı'nda (İİT) "Fethullah Gülen ve Hizmet Hareketi" veya "FETÖ" ismiyle yasaklanan veya terör örgütü ilan edilen bir örgüt  yer almıyor. Çünkü İslam İşbirliği Teşkilatı'nda (İİT) böyle bir liste bulunmuyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 43. Dışişleri Bakanlar Konseyi toplantısı Özbekistan'ın Başkenti Taşkent'te yapılmıştı. Toplantı sonrası Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hassasiyetlerimizi anlayarak dayanışma gösteren ve FETÖ'yü terör örgütü ilan eden İslam İşbirliği Teşkilatı'na teşekkür ediyoruz" demişti. Anadolu Haber Ajansı ve TRT başta olmak üzere bu asılsız iddayı haber yapmıştı.
<< Önceki Haber Endonezya Dışişleri'nden Mevlüt Çavuşoğlu'na yalanlama Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER