Engelli arkadaşlarının sorunlarını anlatmak için proje ürettiler

Engelli arkadaşlarının sorunlarını anlatmak için proje ürettiler

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, engellilerin yaşadığı zorlukları dikkat çekebilmek için stant açıp, broşür dağıttı.

Öğrencilerden Zerrin Koç, eski PTT Kavşağı'ndaki İş Bankası önünde yer alan meydanda gazetecilere yaptığı açıklamada, okullarındaki "Sosyal Sorumluluk Projesi" dersi kapsamında çalışma yaptıklarını söyledi.

Etkinliği yapmalarında ki amacın kendi sınıflarındaki engelli arkadaşların Mehmet Mustafa Koçdemir'in yaşadığı sorun ve çektiği sıkıntıları anlatmak olduğu belirten Zerrin Koç, "Sınıfımızdaki bir engelli arkadaşımız, yaşadığı zorlukları içeren bir fotoğraf albümü ile çalışma yaparak Belediye yetkililerine teslim etmişti. Biz de arkadaşlarımızla birlikte, aynı zamanda ders olan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, engelli arkadaşımızın çalışmasından esinlenerek bu etkinliği düzenledik. Bir çok engelli geçidinin uygunsuz parklar nedeniyle işgal edildiğine şahit oluyoruz. Bu nedenle de engellilerimiz zor durumda kalıyor. Hazırladığımız stant ve dağıttığımız broşürlerle, engelli vatandaşlarımızın da aynı zamanda toplumda birer birey olduğunu anlatmak istedik." dedi.

Öğrenciler, caddeden geçen vatandaşlara broşür dağıtırken, sembolik olarak bir aracı yaya geçidi başlangıcındaki engelli rampasını işgal eder halde bırakarak, yaşanan sorunun görülmesini sağladılar.Engelli-arkadaslarinin-sorunlarini-anlatmak-icin-proje-urettiler-1959195.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Engelli arkadaşlarının sorunlarını anlatmak için proje... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER