Engelli milletvekili Karaburun: Meclis engelli milletvekiline hazır


Geçirdiği trafik kazası sonucu tekerlekli sandalye kullanan AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, TBMM'ye gelerek kaydını yaptırdı. Burada gazetecilere açıklama yapan Karaburun, 'Meclis engelli bir milletvekiline hazır mı?' sorusuna, "İnanın hazır. Rampa ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım. En basit benim en çok zorluk çektiğim konulardan bir tanesiydi. Kapıdan buraya gelene kadar bir sıkıntı yaşamadım. Bundan sonra ne olur bilmiyorum." diye cevap verdi.

Bursa'dan AKP'den 25. dönem milletvekili seçilerek Meclis'e giren Karaburun, kaydını yaptırdıktan sonra gazetecilere değerlendirmede bulundu. Heyecanını gizlemeyen Karaburun, "Çok heyecanlıyım. Engelli bir vekil olarak burada olmak gerçekten çok güzel. Bu ben olduğum için değil başka bir engelli kardeşimiz olmuş olsaydı yine aynı mutluluğu yaşardım." dedi. Bursa milletvekili, "Bundan sonraki süreçte de inşallah engelli kardeşlerimizin kadınlarımızın bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vekili olmak için elimden geleni yapacağım. Hizmet odaklı bir partiyiz. Hizmet anlamında da elimizden gelen her şeyi yapacağız." diye konuştu.

'Meclis engelli bir vekile hazır mı ilk izleniminiz nedir?' sorusu üzerine Karaburun, "İnanın hazır. Rampa ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım. En basit benim en çok zorluk çektiğim konulardan bir tanesiydi. Kapıdan buraya gelene kadar bir sıkıntı yaşamadım. Bundan sonra ne olur bilmiyorum." cevabını verdi.

Genel Kurul'da nasıl olacağına ilişkin ise "Seyyar rampalarımız var. Aynı şeyi genel merkezde de yaşamıştık. Hemen seyyar rampamızı yerleştirip tekrar ben de sizler gibi o merdivenleri aşabiliyorum." şeklinde konuştu.

'Seçim sürecinde kendisini en çok zorlayan unsurun ne olduğu' sorulan Bennur Karaburun, "Çok güzel bir ekibimiz var. Ben hiçbir zorluk yaşamadım desem yer var. Çok güzel destekleyici bir güç ile burada olduğumu biliyorum. O yüzden elhamdülillah bir sıkıntı yaşamadım." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Engelli milletvekili Karaburun: Meclis engelli milletvekiline... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER