'Engelliler başkalarına gereksinim duymamalı'


Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Akkuzu, engellilerin başkalarına gereksinim duymadan yaşamını sürdüren, üreten, toplumsal yaşama katkıda bulunan bireyler olmalarının sağlanması devletin temel görevi olduğunu söyledi.

Ali Akkuzu, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada 1992 yılında Birleşmiş Milletler'in aldığı bir kararla, 3 Aralık gününün 'Dünya Engelliler Günü' ilan edildiğini hatırlattı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engelliler ve ailelerinin yaşadığı sorunları ve bu konuda yapılması gerekenleri öne çıkarırken, bu büyük toplumsal sorunun çözümü yolunda devlete, yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına ve tek tek tüm bireylere görevler düştüğünün altını çizdi.

Engellilik konusun tüm dünyada evrensel normlara oturtulmuş ve devletlere bu alanda önemli sorumluluklar yüklendiğine anlatan Akkuzu, "Ülkemizde de engelli vatandaşlarımızın hakları başta Anayasa olmak üzere çeşitli yasalar ve uluslararası sözleşmeler ile güvence altına alınmıştır. Engellilerimizin başkalarına gereksinim duymadan yaşamını sürdüren, üreten, toplumsal yaşama katkıda bulunan bireyler olmalarının sağlanması devletin temel görevidir." dedi.

Akkuzu, evde bakım hizmetiyle, engellilerin içinde sevgi ve şefkati buldukları aile ortamından ayrılmadan bakımlarının sağlandığını belirterek, "Bu kapsamda Muğla'da 2006 yılından beri 8 bin 980 engelliye evde bakım hizmeti verilirken, bakımını sağlayan yakınlarına da ödeme yapılmaktadır. Aynı zamanda evde bakımı sağlanamayan engellilerimize kurum bakımı hizmeti de verilmektedir. Şu ana kadar müdürlüğümüze müracaat eden 5 bin 197 engellimize engelli kimlik kartı verilmiştir. Engelli bireylerin ve ailelerinin yaşadıkları sorunlara karşı göstereceğimiz ilgi, duyarlılık ve üreteceğimiz çözümler insanımız ve toplumumuza gösterdiğimiz saygının önemli göstergelerinden biridir." ifadesini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber 'Engelliler başkalarına gereksinim duymamalı' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER