Engelliler için Empati Parkuru Projesi başlatıldı

Engelliler için Empati Parkuru Projesi başlatıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edilen, Kırıkkale Valiliği koordinasyonunda, Kırıkkale Belediyesi tarafından yürütülen Empati Parkuru Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tanıtım programına Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, engelliler ve vatandaşlar katıldı. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, bu projeyle, engelli vatandaşların çektikleri zorlukların daha iyi anlaşılacağını söyledi. Herkesin engelli vatandaşlara her türlü desteği vermeleri gerektiğini ifade eden Saygılı, herkesin bir gün özürlü olabileceğine dikkat çekti.

Tanıtım programında kısa bir konuşma yapan Vali Ali Kolat, "Valilik ve tüm kamu kurumları olarak, engellilerimizin yanındayız. Yeni yapılan hizmet binalarında, iş güvenliğini, iş sağlığını ve engelli parkurlarını en iyi şekilde oluşturmamız lazım. Bu konuda belediyelerimize de önemli görevler düşüyor. Toplum olarak hepimizin bu konuda bilinçlenmesi lazım. Engelli vatandaşlarımıza vatandaş olarak hepimizin yardım etmesi gerekir. Bu vesileyle projede, emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmalardan sonra, Vali Kolat, Belediye Başkanı Saygılı ile birlikte empati parkurunda yürüyüş yaptı.
CİHAN
<< Önceki Haber Engelliler için Empati Parkuru Projesi başlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER