Enis Berberoğlu: Talimatla yazılan iddianame komediye dönüşüyor


Cumhuriyet Halk Parti (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Can Dündar ve Erdem Gül hakkında hazırlanan iddianamenin bir komedi belgesine dönüştüğünü söyledi. Berberoğlu, "Bu iddianame gösteriyor ki talimatla yazılan hukuk hukuk olmaktan çıkıyor. Ama iddianamenin hazırlanması hayırlı bir haberdir. Bu iddianame bir kere daha gösterdi ki haksız yere içeride yatıyorlar." dedi.

CHP İstanbul Milletvekilleri Enis Berberoğlu ve Gürsel Tekin, Silivri'de tutuklu bulunan gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret etti. Çıkışta cezaevi önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Gürsel Tekin, hazırlanan iddianameyi 12 Eylül döneminde hazırlanan iddianamelere benzetti. Tekin, "Düzmece iddianamelerin hepsinin bir gün çöp kutusuna atılacağını hepimiz çok iyi biliyoruz. Ne yazık ki Türkiye öyle bir duruma geldi ki her şey suç oldu. Hırsızlığın ve yolsuzluğun suç olmadığı bir ülkede yaşadığımız için o bilinç içerisindeler. İddianame tamamen komedi ve düzmece. 12 Eylül dönemine benzer bir iddianame." ifadelerini kullandı.

Can Dündar ve Erdem Gül'ün moralinin iyi olduğunu anlatan Tekin, "Daha çok Türkiye'de olup bitenlerle ilgili kaygıları var. Özellikle Güneydoğu'da olup biten ve Ortadoğu coğrafyasındaki yaşanılan sıkıntıları bir gazeteci olarak kendilerine dert etmişler. Bundan dolayı kaygıları var. Bunun dışında bir kaygıları yok." şeklinde konuştu.

Enis Berberoğlu ise şunları söyledi: "Yargıya müdahaleyle şuanda Silivri'de esir düşmüş durumdalar. Fakat bu iddianame gösteriyor ki talimatla yazılan hukuk hukuk olmaktan çıkıyor. Aslında bir komedi belgesine dönüşüyor. Ama iddianamenin hazırlanması hayırlı bir haberdir. Bir taraftan Türkiye'de medyanın üzerinde oynanan oyunların sergilenmesi açısından diğer taraftan da bu iddianameyle Türkiye'de hiç kimsenin bu iki gazeteciyi içeride tutmayacağı açısından. Bu iddianame bir kere daha gösterdi ki haksız yere içeride yatıyorlar."
CİHAN
<< Önceki Haber Enis Berberoğlu: Talimatla yazılan iddianame komediye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER