Ercan Karakaş: Bilgi çağında kitabevi yakmak vahşettir

Ercan Karakaş: Bilgi çağında kitabevi yakmak vahşettir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, bilgi çağında kitabevi yakmanın vahşet olduğunu söyledi.

Karakaş, 1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında geldiği Kırşehir'de 8 Eylül tarihinde 'Bayrağa Saygı Teröre Lanet' yürüyüşü sonrasında çıkan olaylar sırasında yakılan kitabevi ve bazı iş yerlerini ziyaret etti.

Ercan Karakaş ve beraberindeki CHP Kırşehir İl yönetimi olaylarda iş yeri zarar gören Gül Kitabevi'nin sahibi Sait Akıllı ve Eşref Odabaşı ile görüştü. Yakılan kitabevini ziyaretinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı, "Kitabevinin yakılması hepimizi çok derinden yaraladı. Çünkü kitap demek bilgi demek. Kitap bilgi ve uygarlık demek. Bizim daha çok kitabevine ihtiyacımız var, daha çok kütüphaneye ihtiyacımız var. Uygar dünyada, çağdaş dünyada yer almak istiyorsak bilgiye ihtiyacımız var. Bilgiyi yayan dünyada en önemli ihtiyaç hala kitap. Edebiyatta çok önemli. O yüzden eminim ki, Kırşehir'deki bütün uygar çağdaş insanlar bundan büyük üzüntü duydu, biz de büyük üzüntü duyduk." dedi.

Kitabevinin tekrar açılmasını takdir edilmesi gerektiğini kaydeden Ercan Karakaş, şunları kaydetti: "Arkadaşlarımızın tekrar kitabevini devam ettirmeleri, burayı tamir edip aynı şekilde devam ettirme kararında olmaları takdire şayandır. Bizim de bildiğim kadarı ile bazı milletvekillerimiz inisiyatif kurdular. Bu kitabevinin tekrar açılması ve daha güçlü şekilde hizmete devam etmesi için. Ben de şahsen ve parti olarak biz de destek veriyoruz. Bilgi çağında yaşıyoruz. Böyle bir çağda kitabevi yakmak gerçekten bir vahşet. Kabul edilmeyen bir şey. Ne Türkiye'ye ne Kırşehir'e yakışmayan bir şey. Tekrar geçmiş olsun diyoruz."

Ercan Karakaş, CHP İl Başkanı Şeref Karaosmanoğlu, Merkez İlçe Başkanı Fevzi Akkuş, milletvekili adayı, Doç. Dr. Mehmet Ali Ekici ve partililerden oluşan heyet, Kırşehir'de meydana gelen olaylarda yakılan ve hasar gören diğer iş yerlerini gezdi.



CİHAN
<< Önceki Haber Ercan Karakaş: Bilgi çağında kitabevi yakmak vahşettir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER