Hukuk profesörünü 4,5 milyon lira dolandıranlar aranıyor


Hukuk Profesörü Erdener Yurtcan'ı, 'Terör örgütü hesabınızı ele geçirmeye çalışıyor' diyerek 4,5 milyon lirasını dolandırdılar. Kendilerini polis olarak tanıtan ve Anadolu Adalet Sarayı Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun'un da adını kullanan dolandırıcıları yakalamak için soruşturma başlatıldı.

Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay'ın 50 bin lira dolandırılmasının ardından bu kez de hukuk profesörü Erdener Yurtcan'ın, dolandırıcılık yoluyla 4,5 milyon lirasını aldılar.

Bu olayda da dolandırıcılar aynı yöntemi kullandı. Prof. Karatay'ı 'Terör örgütü hesabınızı ele geçirmeye çalışıyor' diyerek 50 bin lirayı bir çöp konteynerine koymasını istemişlerdi. Karatay, parayı koyduktan sonra durumu polise bildirince parasını kurtarmayı başarmıştı.

Diğer olay ise Erdener Yurtcan'ın damadının polise başvurması ile ortaya çıktı. Uzun süre telefonunun meşgul olması nedeniyle Yurtcan'ın yanına gittiğini belirten damadı, kendisini polis olarak tanıtan kişiler tarafından bankadaki yüklü miktarda parasının dolandırıldığını söyledi. Önce kendisinin Yurtcan'ı ikna etmeye çalıştığını ancak ikna edemediğini belirten damadı, durumu polise bildirmekten başka çaresi kalmadığını söyledi.

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, para miktarı çok yüksek olduğu için konuyu Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine bilgi verdi. İlçe ve şube ekipleri, soruşturma çerçevesinde önce Yurtcan'ı, şikayette bulunması için dolandırıldığı konusunda ikna etmeye çalıştı. Gerçek polislere bile inanmayan Yurtcan'ı ikna etmek polislerin 3-4 saatini aldı.

Şikayet başvurusunu yapan Profesör Yurtcan, kendisini arayan kişilerin polis olduklarını söylediği bilgisini verdi. Anadolu Adalet Sarayı Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun'un da konudan bilgisi olduğunu söyleyen sözde polislerin, "Terör örgütünün hesabınızda para hareketliliği yaptığını tespit ettik. Bazı havale işlemleri yapmışlar. Bu kişileri yakalamak için hesabınızdaki paraları güvence altına almamız lazım. Paralarınızı bize teslim edin ve biz de Merkez Bankası'na yatıralım. Soruşturma sonunda paranızı güven içinde size teslim ederiz." dediklerini belirtti.

Bu görüşmelerin yapıldığı sırada arka fonda polis telsizi sesleri olduğunu da belirten Yurtcan, şüphe duyacak hiçbir detay farketmediğini söyledi.

Profesör Yurtcan, ikna edildikten sonra ilk etapta bankadan çektiği 600 bin dolar nakit parayı Sarıyer'deki evinin karşısında yolun karşı tarafındaki çöp konteynerine bıraktı. Bu süre içinde cep telefonunda kendisi ile konuşmaya devam eden dolandırıcılar, Yurtcan'ın telefonunu kapatmaması için konuşmaya devam ettiler. Yurtcan, ikinci etapta ise başka bir bankadan 2,5 milyon lira çekerek Kağıthane Sanayi Mahallesinde İETT durağı arkasında 20-25 yaşlarında bir gence bu parayı elden teslim etti. Daha sonra da 400 bin lirayı bir başka hesaba EFT yoluyla gönderdi.

Olaya sonradan müdahil olan polis, bir yandan Yurtcan'ı ikna etmeye çalışırken bir yandan da geriye kalan bankadaki yaklaşık 100 bin lira parasına da tedbir koydurdu.

Yurtcan'ın geriye kalan 100 bin lirasını da vermesine engel olan polis, yapılan telefon konuşmalarından ve Yurtcan'ın parayı verdiği kişinin eşgal bilgisinden yola çıkarak dolandırıcıları tespit etmeye çalışıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Hukuk profesörünü 4,5 milyon lira dolandıranlar aranıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER