Erciyes Üniversitesi´nde rektörlük seçimi yapıldı


Erciyes Üniversitesi'nde yapılan Rektörlük seçiminde ilk 6'ya giren adaylar belirlendi. En çok oy alan ilk 6 aday YÖK tarafından mülakata çağrılacak. Burada sayı üçe düşürülecek. Bu isimler Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a sunulacak.

Sabancı Kültür Merkezi'nde yapılan rektörlük seçiminde oy sayımı sandıklar açıldıktan sonra geç saatlere kadar yapıldı. Seçimde üniversitenin çeşitli fakülte ve yüksekokullardaki 1048 profesör, doçent ve yardımcı doçent oy kullandı. Rektörlük için, Prof. Dr. Mustafa Alçı, Prof. Dr. Hamza Çakır, Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç, Prof. Dr. Zafer Gönülalan, Prof. Dr. Muhammet Güven, Prof. Dr. Bünyamin Kaplan, Prof. Dr. İsmail Kayar, Prof. Dr. Şefaattin Severcan, Prof. Dr. Hasan Yetim, Prof. Dr. Mehmet Emin Yüksel aday olmuştu.

Yapılan oylama sonucu ilk 6 içinde yer alan adaylar ve aldıkları oy oranları şöyle oldu; Prof. Dr. Muhammed Güven 359 oy, Prof. Dr. Hamza Çakır 173 oy, Prof. Dr. Şefaattin Severcan 137 oy, Prof. Dr. Bünyamin Kaplan 94 oy, Prof. Dr. Mehmet Emin Yüksel 64 oy, Prof. Dr. Hasan Yetim 59 oy.

Altı kişilik liste, Erciyes Üniversitesi tarafından önce YÖK'e bildirilecek. YÖK tarafından da adaylar, 22-23 Aralık'ta mülakata çağrılacak. YÖK Genel Kurulu, 24 Aralık'ta 6 kişilik listeyi 3'e düşürüp, 25 Aralık'ta da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak. Erciyes Üniversitesi'nde mevcut Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur'un görev süresi dolmadan önce, Türkiye'de ilk kez kurulan Sağlık Bilimleri Enstitüsü Başkanlığına 15 Haziran 2015 günü getirilmesi sonucu boşalmıştı. YÖK tarafından bu göreve daha sonra vekil Rektör olarak ERÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır getirilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Erciyes Üniversitesi´nde rektörlük seçimi yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER