Erdinç Elpe'nin tanık olarak dinlenilmesinin reddine avukatlardan tepki


Devleti itibarsızlaştırıp iş yapamaz hale getirme algısı oluşturduğu iddiası ile 7 kişi hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. Duruşmada sanık avukatları ile mahkeme heyeti arasında tanık dinleme talepleri nedeniyle tartışma yaşandı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Seyit Akşit ile sanık avukatları katıldı. ASALSEN mahkemeye gönderdiği yazıda dosyada kaybolduğu belirtilen ve polis memuru Y.Ç.'ye ait olduğu iddia edilen telsizin Jandarma Genel Komutanlığı'na ait olduğu bildirdi. Ankara Emniyet Müdürlüğü de yönlendirme ve baskı sonucu alındığı belirtilen ifadenin görüntülerini dosyaya gönderdi.

Dosyaya gönderilen yazılar hakkında beyanda bulundu. Sanık avukatları ifadeleri baskı ve yönlendirme ile aldığı kaydedilen o dönemde Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü olan Erdinç Elpe'nin tanık olarak dinlenilme talebini yineledi.

Avukatların taleplerinin ardından ara kararlarını açıklamayan mahkeme, Jandarma Genel Komutanlığı'na iddia edilen telsizin kendilerine ait olup olmadığının sorulmasına, kendilerine aitse çalıntı işleminin yapılıp yapılmadığının sorulmasına karar verdi. Tutuklu sanık Seyit Akşit'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme Erdinç Elpe'nin tanık olarak dinlenilmesi talebini reddetti.

Sanık avukatları Erdinç Elpe'nin tanık olarak dinlenilmesi talebinin reddedilmesi üzerine mahkeme heyetine tepki gösterdi. Avukatlar, Elpe'nin sanık ifadelerinde yönlendirme yaptığı ve dosya için önemli bir olduğuna vurgu yaptı.

Seyit Akşit'in avukatı da müvekkilinin 14 aydır tutuklu olduğunu ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesine anlam veremediğini söyledi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, "Terör suçu hariç diğer suçları dosyadan ayırmayı bile düşünüyoruz." dedi.

Mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Erdinç Elpe'nin tanık olarak dinlenilmesinin reddine avukatlardan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER