Gençlerbirliği: Hakem kararlarının oluşturduğu kaos maçın skoruna yansıyor


Gençlerbirliği Kulübü yaptığı yazılı açıklamada, ligde geride kalan dört hafta neticesinde hakem kararlarıyla haketmedikleri sonuçlar aldıkları ifade edildi.

Gençlerbirliği Kulübü 'Bu gemi hepimizin' başlıklı yaptığı yazılı açıklamda hakem kararlarına eleştiride bulundu. Özellikle kulüp tarafından Antalyaspor ve Bursaspor deplasmanlarında ki hakem kararları eleştirilirken bu maçlardaki kararların oluşturduğu kaosun skora yansıdığı vurgulandı. Kulüp tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Tarihinden ve geçmişten ders çıkarmamak, içinde olduğumuz geminin 'buz dağlarına' çarparak dağılmasına ve batmasına sebep olacağı bir gerçektir. Neden mi böyle düşünüyoruz. Sezonun başlarında olmamıza karşın, içinde bulunduğumuz geminin paydaşlarından biri olan hakemlerin hataları şimdiden bizleri karamsarlığa itmektedir. Geride bıraktığımız dört haftalık bölümde maalesef hakem kararlarıyla; saha içinde verdikleri mücadelenin ve dökülen terin karşılığını göremeyen futbolcularımız ve taraftarımız hayal kırıklığı yaşamıştır. Ne acıdır ki bu süreçte oynadığımız iki deplasman mücadelemizde hak etmediğimiz sonuçlar hakem kararlarının yarattığı kaos sonucunda skora yansımıştır.

Antalyaspor karşısında yönetim gösteren Özkan Çeliker, savunma oyuncumuz Ahmet Oğuz'a alenen yapılan açık faul pozisyonunu es geçip rakibin beraberlikten kurtulup öne geçmesinde en büyük etken olmuştur. Bu düşünce, futbol kamu oyunun da ortak görüşü olarak ekranlardan yansımıştır. Son olarak yine deplasmanda oynadığımız Bursaspor müsabakasında Suat Arslanboğa, kariyerine eksi puan olarak yansıyacak iki kararın altına imza atmıştır. Maçın 16. dakikasında gol bölgesindeki oyuncumuz Djalma Campos'a yapılan faul hareketine neden olan rakip oyuncuya kırmızı kart uygulamasının yanı sıra takımımız lehine serbest vuruş kararı verilmesinin gerektiği eleştirmenler tarafından dile getirilmiştir. Ayrıca devrenin son dakikalarında Bursasporlu oyuncu kendi ayağına takılarak ceza sahamızda yere düşerken verilen penaltı kararı herkesi şaşkınlığa itmiştir.

Dikkat çektiğimiz iki karşılaşmada yapılan hatalar, verilen emeklerin boşa gitmesi, içinde bulunduğumuz gemide ilerleyen haftalarda yaşanacak vahim hatalara şimdiden önlem alınması yönünden uyarı niteliğindedir. Bu gemi yara alırsa hep birlikte derinliklere kayar boğuluruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Gençlerbirliği: Hakem kararlarının oluşturduğu kaos... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER