Erdoğan: DAİŞ'le Türkiye kadar kapsamlı mücadele eden bir ülke yoktur


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü IŞİD ve yabancı savaşçılar konusunda asılsız ve çirkin birtakım iddialara, algı operasyonlarına maruz kaldıklarını söyledi.

Katar Üniversitesi'nden fahri doktora alan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Türkiye, sınırlarına gelen Suriyeli ve Iraklı kardeşlerine kucak açarken, bir yandan da son derece karmaşık olan bu süreçte DAİŞ'le (IŞİD) olan mücadelesini sürdürüyor." dedi.

Yabancı terörist savaşçılara kaynaklık eden bazı ülkelerden gerekli desteği alamadıklarını ifade eden Erdoğan, "Buna rağmen kendi imkanlarımızla etkili bir mücadele ortaya koyuyoruz." dedi.

Erdoğan, "Dünyada DAİŞ'le mücadele konusunda Türkiye kadar kapsamlı ve sonuç alıcı mücadele yürüten başka ülke yoktur. Kimileri DAİŞ'i bahane ederek Suriye'de kendi projelerini hayata geçirirken; Türkiye doğrudan bu örgütün saldırılarına maruz kalma pahasına mazlum kardeşlerinin yanında yer almayı tercih etmiştir." ifadelerini kullandı.

BAKALIM AB BU MUTABAKATI YERİNE GETİRECEK Mİ

Türkiye'de, Irak ve Suriye'den mülteci sayısının 2,5 milyon olduğunu ifade eden Erdoğan, şu ana kadar mülteciler için yaptıkları harcamanın 9 milyar dolara yaklaştığını ifade etti. Erdoğan, uluslararası toplumdan kendilerine verilen desteğin çok sınırlı kaldığını da belirterek sözü Türkiye ile AB arasında varılan ve 3 milyar Euro'luk desteğin taahhüt edildiği son mutabakata getirdi. Erdoğan, "Şimdi bazı kararlar alındı. Bakalım AB varılan bu mutabakatı yerine getirecek mi?" diye sordu. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: DAİŞ'le Türkiye kadar kapsamlı mücadele eden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER