Erdoğan'dan, Kılıçdaroğlu'na tazminat davası


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin kurultayında kendisi hakkında söylediği sözler nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 100 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde Kılıçdaroğlu'nun CHP'nın kurultayında yaptığı konuşmasında Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla ağır hakaretlerde bulunulduğu ileri sürüldü. Erdoğan'ın onur ve saygınlığına yönelik sözler sarf edildiği kaydedildi.

Dava dilekçesinde ayrıca şu ifadeler yer aldı: "Davaya konu konuşmada yer alan ifadeler ile müvekkil Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı 'devleti soymakla, malı götürmekle, diktatör bozuntusu olmakla, namus ve şeref kavramını bilmemekle, çöpe atmakla, yanı sonuç olarak namussuz ve şerefsiz olmakla itham etmiştir.

Yine davalının üzerinde konuşulurken özellikle haysiyet gösterilmesi gereken 'şeref ve namus' gibi çok önemli ve hassas kavramlar üzerinden müvekkilimize yönelik sarf ettiği ifadeler kesinlikle eleştiri olarak kabul edilemez. Davalı yapmış olduğu konuşmada sarf ettiği ifadeler ile açıkça müvekkilimize 'namussuz ve şerefsiz olmakla' itham etmiştir. Taraflı tarafsız tüm toplumun tepkisini çeken bu ifadeler ile davalı müvekkilimizin kişilik haklarını ağır bir biçimde ihlal etmiştir.

Düşünce açıklaması adı altında fakat orantısız ve gerekli olmayan sözler içeren bu konuşma kesinlikle düşünce açıklama olarak kabul edilemez." CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan'dan, Kılıçdaroğlu'na tazminat davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER