Erdoğan sahte videoları sahiplendi

Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, miting alanlarında izlettiği sahte videoları sahiplendi: “Kılıçdaroğlu’nun Kandil’dekilerle video çekimleri var; ama montaj, ama şu, ama bu.”

SHABER3.COM

Sözcü'de yer alan habere göre günlerdir Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için vereceği karar beklenen ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini ilan etti.

Erdoğan, katıldığı TRT Haber canlı yayınında konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“SİNAN BEY İLE ARAMIZDA BİR PAZARLIK KESİNLİKLE OLMADI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

* “Sinan Bey'le buradaki ofisimizde bir görüşme yapmıştık. Bugün de bizi ve Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini beyan etti. Kendisine şahsım ve bütün yol arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.

* Sinan Bey ile aramızda bir pazarlık kesinlikle olmadı. Mültecilerin kısa zamanda güvenli geri dönüşü için çalışıyoruz. Suriye’nin kuzeyinden askeri çekmek güvenlik zaafiyeti oluşturur.

* Biz başından beri insani yaklaştık, ülkemize yakışanı yapacağız. Muhalefetin Sinan Oğan Bey’i linç edeceğini tahmin ediyorduk. Sinan Bey’e yönelik lince milletimiz 28 Mayıs’ta cevabını verecek.

“AFET BAKANLIĞI KURULABİLİR”

* Muhalefet veya muhalif yapılar bu tür şeyler üzerinde bazı arayışlar içerisine girerler. Böyle bir talep kesinlikle olmadı. Bir Afet Bakanlığı’nın kurulması gibi bir tespiti var. AFAD var ama bu bir bakanlık boyutunda değil. Bunu bir bakanlık boyutuna çıkarmak gibi bir konu söz konusu. Bunlar üzerinde düşünülecek konular. Bir AFAD olarak değil de bir bakanlık olarak gündeme gelebilir.

* Pazar gününü atlattıktan sonra mültecilerle ilgili bir planlama yol haritası çıkarılabilir. Bizim 4'lü olarak Moskova'da yapılan çalışmalar var. Bu çalışmalar içerisinde bunlar zaten gündeme alınabilir. Ne kadar kısa zamanda bu mültecileri yurtlarına gönderebiliriz bunların adımlarını da atarız.

“AMA MONTAJ, AMA ŞU, AMA BU”

* Kılıçdaroğlu’nun, Kandil’dekilerle video çekimleri var. Bunları yayınladılar. ‘Haydi, haydi, haydi’. Anladınız mı? Kandil’dekilerle bu şekilde ama montaj, ama şu, ama bu… Video çekimlerini yaptılar. PKK’lılar videolarla bunlara destek verdi.”

ERDOĞAN O GÖRÜNTÜLERİ MİTİNGTE İZLETMİŞTİ

Erdoğan, 7 Mayıs’ta Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlediği Büyük İstanbul Mitingi'nde ‘deep fake’ yöntemiyle oluşturulmuş bir videoyu gerçekmiş gibi vatandaşlara izletmişti.

Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs seçimleriyle ilgili reklam filmine, terör örgütü PKK'nın sözde lideri Murat Karayılan'ın ‘deep fake’ teknolojisiyle montajlanmış görüntüsünü, CHP'nin seçim kampanyası filmi gibi göstermişti.
<< Önceki Haber Erdoğan sahte videoları sahiplendi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER