Erdoğan: Hak ve özgürlüklerde Türkiye'den daha ileri standartta bir ülke yok


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Maruz kaldığı yüksek birçok terör tehdidiyle mukayese edildiğinde hak ve özgürlükler bakımından Türkiye'den daha ileri standartta bir ülke yoktur." dedi.

Washington'daki Brookings Enstitüsü'nde konuşma yapan Erdoğan, insan hakları ve demokratik standartlar bakımından Türkiye'ye yönelik asılsız iddialarda bulunulduğunu belirtti. "Son 13 yılda, toplumun her kesiminden vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin daha da ileriye taşınması için kapsamlı reformları hayata geçirdik." ifadelerini kullanan Erdoğan, bu kapsamda 2010 yılındaki anayasa referandumunu hatırlattı ve "Bu şekilde anayasal hakları koruyacak ilave mekanizmalar getirdik. Böylece hukuk devleti ilkesini güçlendirmiş olduk." dedi.

Kurulan Kamu Denetçiliği ve Türkiye İnsan Hakları kurumlarının faaliyetlerini bağımsız bir şekilde yürüttüklerini ekleyen Erdoğan, ayrıca ifade ve basın özgürlüğü alanlarının genişletilmesi için de çeşitli hukuki düzenlemeler yaptıklarını ve ayrımcılıkla mücadele amacıyla yeni açılımlar başlattıklarını dile getirdi.

2013 yılında demokratikleşme paketini bizzat açıkladığını da hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: "Eğer bu süreç demokratikleşmeden uzaklaşma olarak görülüyorsa, ortada çok ciddi ve bizden kaynaklanmayan bir sorun var demektir. Kendi ülkelerine yönelik terör tehditleri karşısında tüm hak ve özgürlükleri askıya alacak düzeyde sert önlemlere başvuranların ülkemizdeki demokratik standartlarla ilgili söyleyecekleri bir şey olamaz. Türkiye şu anda dünyanın en eli kanlı terör örgütlerinin ortak hedefinde bulunan bir ülkedir. Buna rağmen demokrasiden, özgürlüklerden, hukuk devletinden taviz vermeden mücadelemizi sürdürüyoruz. Maruz kaldığı yüksek birçok terör tehdidiyle mukayese edildiğinde hak ve özgürlükler bakımından Türkiye'den daha ileri standartta bir ülke yoktur. Bu hakkın ülkemize ve milletimize teslim edilmesini özellikle bekliyorum."

"Bugün uluslararası toplumun eli kanlı diktatörleri durdurmak bir yana, gözünü kırpmadan masumların kanını akıtan teröristlere, 'terörist' demekte bile zorlandığı bir dönemden geçiyoruz." diyen Erdoğan, dünya gündemini meşgul eden en önemli krizlerin, Türkiye'nin etrafında yaşandığını belirtti. Erdoğan, bu krizlerin insan odaklı yaklaşımlarında bir sapmaya neden olmadığını ve olmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin son 13 yılda elde ettiği başarılar hakkında bilgi verdi ve "İmkanlarımız geliştikçe, bunu bölgemizdeki ve tüm dünyadaki mağdurlara ve mazlumlara el uzatmak için kullandık." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Hak ve özgürlüklerde Türkiye'den daha ileri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER