Erdoğan: Tavanda ihaneti tespit edememenin zaafı içinde olduk


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iradesine ipotek koyduranlardan adalet beklenemeyeceğini ifade ederek, "Vicdanları yerine başka bir takım güçlerin emirlerini ikame eden hukukçular ülkemize ve milletimize gerçekten büyük zararlar vermişlerdir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Hukuki Araştırmalar Derneği temsilcilerini kabul etti. Yaptığı konuşmada Birleşmiş Milletler'in (BM) 5 daimi üyesi arasında bir tane Müslüman ülkenin olmamasını eleştirerek, "İsrail her fırsatta Mescid-i Aksa'da Müslümanlara zulmediyor. Bunu şiddetle kınadığımı bir kez daha ifade ediyorum" ifadelerini kullandı. Kurucuları arasında yer aldığı AK Parti'nin istişare ile kurulduğunu ve isminin de benzer şekilde kararlaştırıldığını kaydeden Erdoğan, "Vicdanları yerine başka bir takım güçlerin emirlerini ikame eden hukukçular ülkemize ve milletimize gerçekten büyük zararlar vermişlerdir. Çok açık ve net söylüyorum, bir cumhurbaşkanınız olarak değil, bir kardeşiniz olarak söylüyorum; biz emri Hak'tan almalıyız. Hak'tan başka hiçbir yerden, asla." dedi. İradesine ipotek koyduranlardan adaletin beklenilemeyeceğini ifade eden Erdoğan, kula kul olunmaması vurgusunda bulundu.

'YENİ ANAYASA KAZANDIRMA ÇABASI DİĞER PARTİLERİN TUTUMLARI SEBEBİYLE NETİCEYE ULAŞTIRILAMADI'

İstiklal Mahkemeleri'nden, 27 Mayıs darbesinden, Yassıada Mahkemesi'nden, 12 Eylül Mahkemeleri'nden, 28 Şubat dönemindeki brifinglerden söz eden Erdoğan, "Biz, 2003 yılı başından itibaren ülkemizde adalet teşkilatını diğer güçlerin baskılarından kurtarmak, sistemin hukuk ve vicdan sınırları içinde çalışmasını sağlamak için çok önemli adımlar attık." diye konuştu.

"Anayasada çeşitli yıllarda yaptığımız değişikliklerle özellikle 2010 referandumu ile gerçekten çok önemli düzenlemeleri hayata geçirdik. Ülkemize yeni bir anayasa kazandırma çabasını ise maalesef diğer partilerin olumsuz tutumları sebebiyle neticeye ulaştıramadık." diyen Erdoğan, "Biz tüm enerjimizi ve zamanımızı adalet sistemimizin yeniden yapılanmasına ayırmışken 17-25 Aralık 2013 tarihinde yargı içindeki bir çetenin ki tabanı ibadet, ortası ticaret, tavana ise ihanet olan bir çetedir. Emniyet içindeki bir grupla birlikte hükümete ve şahsıma yönelik bir darbe hazırlığı içinde olduğu gerçeği ile karşılaştık. Ve aldandık. Niye? Bakıyorsun ibadet var, ortada da ticareti görüyorsun ama tavanda ihaneti doğrusu tespit edememenin orada zaafı içinde olduk." ifadelerini kullandı.

'BU ÜLKE YOL GEÇEN HANI DEĞİLDİR'

"Hakim-savcı unvanı taşıyan bazı insanların kendi ülkelerine ihanet ederek başlattıkları bu girişimi hamdolsun milletimizin ve sizlerin desteğiyle akamete uğrattık." diye konuşan Erdoğan, "Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bir kısmı ile ilgili soruşturmalar devam ediyor. Ama biliyoruz ki hala yargı içinde bu yapının mensubu olan kişiler var. Bunları isim isim biliyoruz. Karşımızdaki yapı ne kadar alçak, ne kadar hain olursa olsun biz mücadelemizi hukuk devleti ilkeleri sınırları içinde yürütmek mecburiyetindeyiz. Ki, bu ülke yol geçen hanı değildir." dedi.

'VİCDANIM KAN AĞLADI'

"Bunların hiçbiri kendilerini bekleyen akıbetten kurtulamayacaklardır. 'Paralel devlet yapılanması' adı verilen ulusal güvenliğimize legal görünümlü illegal tehdit oluşturan bu yapıyı er ya da geç çökerteceğiz. Bunun hiç lamı cimi yok." iddiasında bulunan Erdoğan, "Vicdanımın sesini dinleyerek siz kardeşlerime sesleniyorum; Güneydoğu'yu dolaşırken şu malum terör örgütü ile beraber bunların müşterek hareket ettiğini gördüğümde gerçekten vicdanım kan ağladı. Hele hele hanımların o bölücü terör örgütüyle beraber hareket ettiklerini gördüğümde vicdanım kan ağladı. Nasıl oluyor da onlarla birlikte olur, onlarla birlikte kalkıp orada çok çirkin hareketleri yapar hale gelir bunların taban dediğim unsurları?" dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Tavanda ihaneti tespit edememenin zaafı içinde olduk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER