Erkan Petekkaya: Özgecan'lar artmasın diye...

‘Türk Dizilerinin Dünyadaki Yeri' konulu söyleşide konuşan oyuncu Erkan Petekkaya, “Özgecan gibi kayıplarımız çok. Bu nedenle dizilerdeki erkek karakterlerin sevecen, babacan, insancıl olması, topluma öğüt verici rollerde görünmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Erkan Petekkaya: Özgecan'lar artmasın diye...

Oyuncu Erkan Petekkaya ve Gökçe Bahadır, Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin düzenlediği “Türk Dizilerinin Dünyadaki Yeri” konulu söyleşide Türk dizi sektörünü masaya yatırdı. Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Vardar moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Petekkaya, Türkiye'de gitgide artan kadına şiddet konusunda dizilere de görev düştüğünü söyledi. Petekkaya, “Ülkemizde kadınlar şiddet görüyor, tecavüze uğruyorlar. Özgecan gibi kayıplarımız çok fazla maalesef. Bu nedenle dizilerdeki başrol erkek karakterlerin sevecen, babacan, insancıl olması, topluma öğüt verici rollerde görünmesi gerektiğini düşünüyorum. Ali Kaptan hariç, bu tip topluma örnek olacak rollerde oynadım ben.” dedi.

Oyuncu Bahadır, izleyicinin canlandırdığı karakterle bağ kurduğunu söyleyerek, “Oynadığım karakterle beni özdeşleştiriyorlar. Zayıf bir karakterdeysem sokakta karşılaşınca ‘Seni böyle görmek istemiyoruz' tepkisi veriyorlar.” dedi. Bahadır, dizi oyunculuğunda en büyük şansının uzun soluklu yapımlarda yer alması olduğunu da sözlerine ekledi.

‘Dizileri küçümseyenler sahtekâr!'

Moderatör Prof. Dr. Vardar'ın “Para kazanmak için dizi çekiyoruz.” diyen oyuncular hakkında konuşmacıların ne düşündüklerini sorması üzerine Petekkaya, “Onlar sahtekâr.” cevabını verdi. “12 yıl Devlet Tiyatroları'nda çalıştım. Ne zaman ki dizide oynamaya başladım, oyuncu arkadaşlarım beni aşağıladı. Çaycı bile bana dizide oynuyorum diye trip yapıyordu.” diyen Petekkaya, ünlü olduktan sonra tiyatrocu arkadaşlarının kendisinden rol istediğini söyledi: “Onlar beni aşağıladı, ben de onlara rol verdirtmedim.”

‘Asi dizisine intihar sahnesi çektik. Aynı köprüden 1 ay içinde 3 genç kız atladı'

“Asi”, “Gönülçelen”, Kayıp Şehir” dizilerinin ve “Paramparça”nın ilk sezon yönetmenliğini üstlenen yönetmen Cevdet Mercan da Petekkaya'ya katıldığını söyledi ve, “Alenileşen meşrulaşır diye bir laf vardır. Dizide gösterdiğimiz her şey büyük sorumluluk taşır. İyi bir dizinin her bölümde 7-8 milyon seyircisinin olduğunu bilen yönetmenin o bilince sahip olması, sorumluluk taşıması gerekir.” dedi. Mercan, sözlerini, “Asi dizisine intihar sahnesi çektik. Aynı köprüden 1 ay içinde 3 genç kız atladı.” diyerek tamamladı.

CİHAN
<< Önceki Haber Erkan Petekkaya: Özgecan'lar artmasın diye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER