Ermenekli Ayşe Ana'nın evlat feryâdı

Dün Ermenek'teki maden faciasının yıl dönümü idi. Oğulları Tezcan'ı kaybeden Ayşe ve Recep Gökçe çiftinin acısı dinmiyor.

Ermenekli Ayşe Ana'nın evlat feryâdı

“Benim oğlum yüzme bilmezdi ki!” sözleri ile tüm Türkiye'yi yasa boğan Ayşe Gökçe, “Bugüne kadar oğlum hiç rüyama girmedi. Ağlaya ağlaya gözlerim görmez oldu.” diye özlemi anlattı.

Ermenek'in Pamuklu köyü yakınlarında Cenne Linyit Kömür İşletmeleri'nin taşeronu olan Hasşekerler Kömür İşletmesi'nde geçtiğimiz 28 Ekim'de yaşanan maden faciasının üzerinden tam bir yıl geçti. 18 maden işçisinin hayatını kaybettiği olayda “Benim oğlum yüzme bilmezdi ki!” sözleri zihinlere kazınan Ayşe Gökçe, “Bugüne kadar oğlum hiç rüyama girmedi. Çok ağladığım için rüyama girmediğini söylüyorlar. Ağlaya ağlaya gözlerim görmez oldu.” dedi.

Yırtık lastik ayakkabısıyla dikkati çeken Recep Gökçe ise duygularını, “Oğlum gideli bir yıl oldu. Acımız hiç dinmedi. Acı içimizden hiç çıkmıyor.” sözleriyle anlattı. Yeraltındaki eski maden ocaklarında biriken 12 bin ton suyun aniden işçilerin bulunduğu maden ocaklarına boşalması sonucu 18 maden işçisi yeraltında mahsur kalmıştı. Tam 38 gün süren arama-kurtarma çalışmalarının neticesinde hiçbir madenci ocaktan sağ olarak kurtarılamamıştı. Madenci ailelerinin feryatları ve hikayeleri ise günlerce bütün Türkiye'yi yasa boğmuştu.

YIRTIK LASTİK AYAKKABIYLA OĞLUNUN CENAZESİNE GELDİ
Ermenek'teki maden faciasının sembol ismi haline gelen Ayşe Gökçe ve Recep Gökçe, olayın yıldönümünde oğullarının mezarını ziyaret etti. Olaydan sonra döktüğü gözyaşları ve ağıtlarıyla herkesin ‘Ayşe Ana' olarak tanıdığı Ayşe Gökçe, bir yıl geçmesine rağmen hâlâ gözyaşları döküyor. Oğlunun cenazesine yırtık lastik ayakkabılarla gelen baba Recep Gökçe de yaşadığı zor günlere rağmen hayata tutunmaya çalışıyor.

<< Önceki Haber Ermenekli Ayşe Ana'nın evlat feryâdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER