Ermenilerin cephe hattındaki köylere saldırının acı bilançosu ortaya çıktı(Özel)


Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında yaşanan 4 günlük çatışmaların acı bilançosu ortaya çıktı. Tansiyonun yükseldiği temas hattının Füzuli-Ağdam-Terter bölgesinde Ermeni askerleri tarafından yerleşim alanlarına atılan top mermileri onlarca evi yaşanılmaz hale getirirken, ikisi çocuk 6 sivil evinde yaşamını yitirdi. Cephe hattındaki 271 evin büyük hasar gördüğü, çok sayıda hayvanın telef olduğu ortaya çıktı. Saldırılarda 24 Azerbaycan vatandaşı sivil ise yaralandı. Saldırıda cami ve okullar da nasibini aldı. Ağdam bölgesinde bir cami Ermeni silahlı birliklerince havan topuyla vuruldu. Telef olan büyük ve küçük hayvan sayısının 171 olduğu bildirildi. Saldırlarda toplam 236 hektar tarım arazisi zarar gördü, doğalgaz ve su boruları tahrip oldu. Ağdam'da bir okulun çatı duvarından giren top mermisi sınıfı harabeye çevirdi. Ermeni birliklerine karşılık veren Azerbaycan ordusu ise çıkan şiddetli çatışmalarda 32 asker şehit verdi.

Cihan Haber Ajansı(Cihan), cephe hattındaki çatışmalarda zarar gören köyleri görüntüledi. Köylüler, Görgü tanıkları, sıcak çatışmaların yaşandığı sınır hattındaki gerilimi, Cihan Haber

Füzuli ilinin Mirzenağlar köyündeki evinin yanına top mermisinin düştüğünü dile getiren Amil İsmayılov, büyük korku yaşadıklarını ifade etti. Evinin şarapnel parçalarından büyük zarar gördüğünü belirten İsmayılov, Ermeni askerlerinin sivilleri özellikle hedef seçtiklerini dile getirdi. Bölgede bulunan Lele Tepe'den Ermenilerin sürekli sivillere ağır silahlarla ateş açtığını söyleyen İsmayılov, keskin nişancıların sık sık ateş ettiklerini aktardı. Amil İsmayılov, Azerbaycan ordusu tarafından Lele Tepe'nin işgalden kurtarıldığını ve bir nebze rahatladıklarını sözlerine ekledi.

Tarlada çalıştığı sırada top mermisinin yakınına düştüğünü bildiren Vidadi Heşimov da evlerinin camları ve duvarlarının hasar gördüğünü anlattı.
Hatice İsmayılova ise Ermenilerin çocuk -yaşlı demeden köydeki sivillere ateş ettiğini dile getirdi.

Ağdam ilinde yaşadığı köyüne top mermilerinin düştüğünü belirten Kamil Heşimov, burada Ermenilerin okulu hedef aldığını dile getirdi. Heşimov, "Top mermilerinden biri de bu okula düştü. Çocuklarımız bu okulda eğitim görüyor. Olay sırasında kimsenin ölmemesi en büyük tesellimiz." dedi.



CİHAN
<< Önceki Haber Ermenilerin cephe hattındaki köylere saldırının acı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER