Erol Büyükburç, mezarı başında anıldı


Sanatçı Erol Büyükburç, ölümünün birinci yıl dönümünde sevenleri tarafından mezarı başında anıldı. Büyükburç'u sevenleri yalnız bırakmadı.

Etiler'deki evinde geçtiğimiz yıl kalp krizinden ölen Türk pop müziği sanatçısı Erol Büyükburç sevenleri tarafından ölümünün birinci yıl dönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Müzisyen ve besteci Sema Moritz, Erol Büyükburç'un ve bütün arkadaşlarının yokluğunu hissettiğini ifade etti. Moritz, "Erol Büyükburç çok önemli bir isimdi, çünkü pop tarihine farklı bir bakış açısı getirdi, çok farklı bir sahne getirdi. Arkasından gelenler Erol Büyükburç'tan bir şey öğrenerek yollarına devam etti. Bu açıdan Erol Büyükburç çok önemliydi. Beni en çok etkileyen yanı hep şarkı söylemek istiyordu. Hep şarkı söylüyordu. Bizimle konuşurken kendisini bir hoca gibi görüyordu. Bize bir şey aktarmak istiyordu. Önemli bir değerdi. Allah rahmet eylesin." diye konuştu. Moritz, "Bütün bu acılar içinde bir gün göçüp gideceğiz. İyi olan ve güzel olan ne bırakabiliriz bu dünyaya ona bakmak lazım. Çok talihsiz şeyler yaşıyoruz. Üzgünüm aslında. Aylardır üst üste acılar yaşıyoruz. Şimdi mezarlığa gelince bir gerçek var. Sonuçta hepimiz bir gün Tanrının huzuruna gideceğiz." dedi.

'EROL BÜYÜKBURÇ'UN KABRİ ANIT OLMALI'

Şakacı adlı televizyon programı ile tanınan Çetin Çiftçioğlu ise, Büyükburç'un mezarlığına bir anıt yapılması gerektiğini söyledi. Çiftçioğlu, "Sema Moritz az önce 'Ankara'da salıncakta sahnede dinlerken ben orada vardım' dedi. Ben ise orada sahnede vardım. Etiler'deki Çamlık'taki evinde 6 yıl beraber yaşadık. Orkestrasında vardım. Anadolu turnelerinde vardım. Aynı arabada seyahat ederdim. O sağ tarafta otururdu ben arabayı kullanırdım. En önemlisi tabii ki Erol Ağabeyin kalbinde vardım. O da benim kalbimde var. Allah'ın takdiri böyleymiş." ifadesini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Erol Büyükburç, mezarı başında anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER