Esed: Suriyeli Kürtlere silah gönderdik


Suriye lideri Beşşar Esed, ülkesinde savaşan Kürt güçlere silah gönderdiklerini söyledi. Kürtlerin Suriye ordusuyla beraber aynı bölgede militanlarla savaştığını söyleyen Esed, birliklerin ana destek kaynağının Suriye ordusu olduğunu ve elinde bunu ispatlayabileceği belgeler olduğunu ifade etti.

İngiliz Sunday Times gazetesine konuşan Suriye Devlet Başkanı, "Onlara silah gönderdik, çünkü onlar Suriye vatandaşı ve teröristlerle savaşmak istiyorlar. Aynı şeyi Suriye'deki birçok gruba yapıyoruz çünkü orduyu ülkenin her yerine gönderemezsiniz." şeklinde konuştu. Esed, IŞİD'e karşı sadece hava operasyonlarının yeterli olmayacağını da sözlerine ekledi.

Beşşar Esed, gazeteye verdiği mülakatta İngiltere Başbakanı David Cameron'ın izlediği Ortadoğu politikasını 'klasik saçmalık' olarak eleştirdi. Esed, İngiltere'nin IŞİD hedeflerine hava saldırısı düzenlemesine ilişkin, Ada'nın Irak'taki gibi tekrar başarısız olacağını öne sürdü.

CAMERON'IN ORTADOĞU POLİTİKASI KLASİK SAÇMALIK

Suriye Devlet Başkanı, ABD öncülüğünde ülkesine düzenlenen hava saldırılarına İngiltere'nin de dahil olmasına yönelik Başbakan Cameron'a ağır eleştiriler yöneltti. Cameron'ın Ortadoğu politikasını 'klasik saçmalık' olarak niteleyen Esed, İngiliz liderin Suriye'deki muhalif güçlerle ilgili açıklamalarına da "Bu David Cameron'ın uzun zamandır sürdürdüğü klasik saçmalığın yeni bir bölümüdür. Hakkında konuştuğu 70 bin 'ılımlı muhalif' nerede? Hani neredeler? 70 bin ılımlı muhalif yok. 7 bin bile yok." şeklinde karşılık verdi.

Cameron, parlamentodan çıkan tezkereden önce geçen hafta IŞİD'e karşı mücadele eden yaklaşık 70 bin Suriyeli ve Kürt güçlerinin bölgede bulunduğunu söyleyerek, karadan müdahale konusunda bölgedeki yerel güçlerle İngiltere'nin işbirliğine gidebileceğini açıklamıştı.

İNGİLTERE'NİN SALDIRILARI TERÖRÜ DESTEKLİYOR

İngiltere'nin ABD öncülüğünde Suriye'deki IŞİD hedeflerine düzenlenen hava saldırılarına katılmasının yasadışı olduğunu belirten Esed, sözkonusu operasyonların terörü desteklediğini ve daha önce Irak'taki gibi başarısızlıkla sonuçlanacağını iddia etti.

Esed operasyonlara ilişkin, "Bu zararlı ve yaşadışı bir girişim. Ayrıca terörü de destekliyor. Tıpkı geçen yıl koalisyon kurulduğundan beri yayılan bir kanser gibi. Kanserin bir kısmını kesip çıkaramazsınız. Tamamından kurtulmanız gerekir." ifadesini kullandı.

RUSYA AVRUPA'YI KORUMAYA ÇALIŞIYOR

Öte yandan, Rusya'nın Suriye ordusuna verdiği desteğin hem askerî hem de siyasi yönden büyük etkisi olduğunu söyleyen Suriye lideri, Rusya'nın Avrupa'yı korumaya çalıştığını savundu.

Beşşar Esed, Rusya'nın ve İran'ın Suriye halkına ve hükümetine verdiği desteğin terörle mücadelede önemli rol oynadığını belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Esed: Suriyeli Kürtlere silah gönderdik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER