Esed: Uzlaşı sağlayabiliriz ancak Suriye'de terör yenilmeden hiçbir şey değişmez


Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, "Uzlaşı sağlayabiliriz, ancak Suriye'de terör yenilmeden hiçbir şey değişmez" dedi.

Rus basınına konuşan Esed, ülkesinde siyasi sürecin geleceği, istifa çağrıları ve mülteci sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Esed, kan akmaya devam ettiği sürece Suriye'de diyalog çalışmalarında başarılı olunamayacağını söyledi. İnsanlar ölmeye devam ederken başarı sağlanamayacağını belirten Esed, "Avrupa'nın mültecileri kabul edip etmemesi sorun değil. Sorunun asıl sebepleri ortadan kaldırılmalı. Mültecilerin kaderi Avrupalıları endişelendiriyorsa, teröristlere desteği sonlandırsınlar" diye konuştu.

Suriye'de tüm halk için önceliğin "güvenlik ve istikrar" olduğunu vurgulayan Esed, hükümet içi ve dışındaki tüm siyasi güçlerin halkın bu gereksinimini karşılamak için bir araya gelmeleri gerektiğini ifade etti.

Kürtlerin Suriye toplumunun bir parçası olduğunu da vurgulayan Esed, "Onlar yabancı değil. Tıpkı Araplar, Çerkezler, Ermeniler ve yüzyıllardır Suriye'de var olan diğer birçok ulus ve mezhep gibi bu topraklarda yaşıyorlar. Bu bileşenler olmadan Suriye'de yekpare toplumun varlığı mümkün değil" şeklinde konuştu. Esed'in röportajının tamamı gün içinde Rus basınında yayınlanacak. CİHAN
<< Önceki Haber Esed: Uzlaşı sağlayabiliriz ancak Suriye'de terör yenilmeden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER