Eski Bakan Yıldırım: Demek halk yaptıklarından memnun ki seçiyor


Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Aziz Kocaoğlu hakkında konuştu. Halkın, Kocaoğlu'nun yaptıklarından memnun olduğu için üst üste birkaç dönemdir seçtiğini söyleyen Yıldırım, "İzmir gibi önemli bir şehrin, üst üste birkaç dönemdir belediye başkanı. Demek halk yaptıklarından memnun ki seçiyor. Boyuna posuna bakarak seçmiyor." dedi.

AK Parti adayı Yıldırım, "www.egedesonsoz.com" sitesine konuştu. Başkan Kocaoğlu ile arasında bir süredir polemik yaşanan Yıldırım'ın, "Başkanın elinden tutup dolaştıracağım, nerede iş varsa halledeceğim." açıklamasına, Kocaoğlu ve CHP milletvekilleri sert tepki göstermişti. Yaptığı açıklamada bu konuya da değinen Binali Yıldırım, "Aksine ben bu tartışmaları bir daha açmamak üzere bu açıklamayı yaptım. Ben İzmir'in işlerini, merkezî hükümet ile yerel yönetim çekişmesine kurban etmek istemiyorum. Bu tartışmayı, bu algıyı ortadan kaldırmak istiyorum. Bundan sonra İzmir'in işlerine yoğunlaşalım. Konuşmam bununla alakalıydı. Başkan, alınganlık göstermiş. Böyle bir niyetim asla olamaz." dedi.

CEMİL ŞEBOY KRİZİ

Binali Yıldırım, geçen genel seçimde AK Parti'den milletvekili seçilen ancak bu defa listeye alınmayan Cemil Şeboy'la ilgili tartışmalara da değindi. Yıldırım, şunları söyledi: "Bizim şu anda Buca'dan iki arkadaşımız var. Birisi Mehmet İlkbahar, birisi de Enes Uzunlar. İkisi de tabandan gelen, teşkilattan gelen arkadaşlar. Buca'da da altyapıları var. Cemil Bey'le ilgili parti üst kurulu böyle bir karar verdi. Ben çok daha detayını bilmiyorum, benim tasarrufum değil. Listede isimler üzerinde durmadım, ilkeler üzerinde durdum. Görüşlerimi anlattım. Liste yerli olmalı, İzmirli olmalı. Bu benim için önemlidir, buna dikkat edilmesi lazım. Paraşütle aday getirilmesin dedim. İkincisi de demografik temsile dikkat edelim. İzmir'deki nüfus çeşitliliğine dikkat edelim dedim." CİHAN
<< Önceki Haber Eski Bakan Yıldırım: Demek halk yaptıklarından memnun... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER