Eski Başbakan Vladimir Filat'ın tutukluğu devam ediyor


Moldova'da kayıp milyar davasında eski Başbakan Vladimir Filat aleyhinde, parti üyeleri ve eski bakanlar da dahil olmak üzere birçok kişi ifade verdi.

Moldova Cumhuriyet Başsavcısı Corneliu Gurin yaptığı açıklamada, eski Başbakan Vladimir Filat'a karşı, parti üyelerinin ve bakanların ifade verdiğini söyledi. Konu ile ilgili kovuşturmanın devam ettiğini beliten Başsavcı Gurin "Eski Başbakan'a yakın insanlar ifadelerini verdi. Bunları onaylamak veya reddetmek durumunda değilim. Sadece şu kadarını diyebilirim; ifadeleri hazır." diye konuştu.

Bu arada Parlamento basına kapalı oturumda soruşturma hakkında başsavcı Corneliu Gurin'i dinledi.

AVUKAT: FİLAT BİR YIL İÇERİSİNDE SERBEST KALACAK.

Eski Başbakan'ın avukatı İgor Popa ise davanın 12 ay içerisinde görüleceğini ve müvekkilinin suçsuzluğunun ispatlanacağını belirtti. Söz konusu tutuklama ile alakalı Filat'ın daha önceden bilgisi olmasına rağmen kaçmadığını ve bu hareketinin dahi müvekkilinin masumiyetine delil olduğunu savundu.

Banca de Economi'den (BEM) buharlaşan milyar Euro davasında 15 Ekim'de dokunulmazlığı kaldırılan eski Başbakan Vladimir Filat'ın tutukluğu devam ediyor. Söz konusu davada Filat ve bürokratların 15 Aralık'ta hâkim karşısına çıkması bekleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber Eski Başbakan Vladimir Filat'ın tutukluğu devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER