Eski İstihbarat Daire Başkanı Altıparmak hakkında iddianame hazırlandı


Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak hakkında 'görevi ihmal' iddiaları ile ilgili iddianame hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisinde ve konutunda 'böcek' tabir edilen dinleme cihazı konulmasına ilişkin dinleme cihazlarının Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'nın gizli ödeneği kullanarak alındığı ileri sürüldü.

İddianamede, Altıparmak'ın gizli ödenek kullanılarak alındığı iddia edilen dinleme cihazları ile ilgili olarak hiçbir tedbir almadığı, araştırma ve kişiler hakkında hiçbir işlem yapmadığı öne sürüldü. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede müşteki olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gösterildi.

Altıparmak hakkında Ankara 2. Ağır Mahkemesi tarafından kabul edilen Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisinde ve konutunda 'böcek' tabir edilen dinleme cihazı konulması ile ilgili hazırlanan 'örgüt' iddianamesi de bulunuyor. Altıparmak hakkında ayrıca 'usulsüz dinleme' iddiaları ile ilgili açılan 2 dava daha bulunuyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Eski İstihbarat Daire Başkanı Altıparmak hakkında iddianame... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER