Eski polisin kaburgasını kıranlara hapis cezası


Gelin arabasını yol kesenlerden korumaya çalışan eski özel harekat polisi Yaşar Karaçam'a taş atarak kaburgasını kıran ve iç kanama nedeniyle 5 gün yoğun bakımda kalmasına neden olan 4 kişi, 4 yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldı. 1 aydır tutuklu bulunan 4 sanık tahliye edildi. Yargıtay cezayı onarsa sanıklar hapse girecek.

Eski özel harekat polisi Yaşar Karaçam (59), geçen yıl 20 Aralık'ta aracıyla Florya Beşyol Mahallesi'ndeki kırmızı ışıkta durduğunda, önünde bulunan gelin aracına bir grup gencin saldırdığını ve zorla kapılarını açmaya çalıştığını gördü. Aracından inen Yaşar Karaçam, üzerinde bulunan beylik tabancısını çıkararak gençlere geri çekilmelerini söyledi. İddiaya göre, gençler Karaçam'a kaldırımdan söktükleri taşları atmaya başladı. Karaçam da, silahıyla havaya ateş etti. Olayda kendisine atılan taşlardan dolayı iki kaburgası kırılan ve iç kanama geçiren Karaçam, 5 gün yoğun bakımda kaldı. Olaydan sonra gözaltına alınan Ali Aydoğmuş (25), Eyüphan Aydoğmuş (28), Berkan Aydoğmuş (23) kardeşler ile Erdi Uçar (25) tutuklanarak cezaevine gönderildi. 4 kişi hakkında kasten yaralama suçundan 6 yıl 9 ay hapis istemiyle dava açıldı.

İSTESEM KAFALARINA SIKARDIM

Bakırköy 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya tutuklu 4 sanık getirildi. Duruşmaya gelen Yaşar Karaçam, olay günü trafikteki bir gelin arabasının önünü 10 kişinin kestiğini, damadın elindeki zarflara hücum ettiklerini söyledi. Karaçam mahkemede şunları anlattı: "Kapıları açmaya çalışıp içine girmeye çalıştılar. Kimse yardım etmiyordu. Ben de yardım için 'polisim dağılın' dedim. Bu sefer sanıklar benim üzerime hücum etti. Kaldırım taşlarını sökerek hem bana hem aracıma atmaya başladılar. Havaya ateş ettim. Ayaklarının dibine doğru ateş ettim. İstesem kafalarına sıkardım. Yıllarca savaşmışım. Kıyamadım bunlara. Ama onlar beni linç ediyorlardı. Beni taş yağmuruna tuttular. Gaspa çıkmışlar resmen. Kaburgalarım kırıldı."

KABURGALARINI KIRDIKLARI POLİSTEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Sanıklardan Ali Aydoğmuş, Florya ışıklar bölgesinde mendil satıp araç camı silerek geçimlerini sağladıklarını, olay günü gelin arabasından 5 lira harçlık aldığını, o sırada başka araçtan birinin çıkıp silahla havaya ateş etmeye başladığını söyledi. Aydoğmuş, şunları söyledi: "Silahtan çıkan mermi kovanlarından bir tanesi benim gözüme geldi. Can havliyle ben de silahla ateş eden kişiye taş attım. Şikayetçiyim." dedi.

Sanık Eyüphan Aydoğmuş, olay günü Yaşar Karaçam'ın rastgele ateş ettiğini kendisini korumak için yol kenarında bulunan yarım somun ekmeği büyüklüğünde taşı Karaçam'a attığını, isabet edip etmediğini bilmediğini söyledi.

Sanıkların hepsi mahkemede son söz olarak suçsuz olduklarını iddia etti. Hakim, 4 sanığı da 'kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Bir aydır cezaevinde bulunan sanıklar serbest kaldı. Yargıtay, mahkemenin verdiği cezayı onarsa sanıklar cezaevine girecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Eski polisin kaburgasını kıranlara hapis cezası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER