Esnafa KOSGEB destekleri hakkında eğitim verildi


Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerine yönelik Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ndeki (ANKESOB) toplantıda Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Ahmet Yalçın,"Birlik ve beraberlik içerisinde olalım, birbirimize sahip çıkalım. Sizler için düzenlediğimiz eğitim toplantılarımıza her zaman katılım sağlayın. " dedi.

Konuşmasının devamında oda faaliyetleri hakkında üyelere açıklamalarda bulunan Yalçın, Ankara simidinin markalaşma çalışmalarının devam ettiğini ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen simit camekanlarının dağıtım ve denetim faaliyetlerini oda bünyesine almak için girişimlerinin bulunduğunu söyledi.

Yalçın'ın ardından söz alan KOSGEB Ostim Hizmet Merkezi Müdürü Köksal Özen de "KOSGEB, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı bir devlet kuruluşudur. 1 ile 250 arasında çalışanı bulunan, 40 Milyon TL'den az bilançosu ve net satış hasılatı olan bütün işletmeler KOBİ olarak tanımlanır. Ve bu KOBİ'lerin gelişmesi için destek modelleri kullanılmıştır. KOSGEB, Bu destek modelleri ile KOBİ'lerimizin gelişmesi, değişmesi, dönüşmesi, daha rekabetçi ve uzun soluklu olabilmesi için devletin oluşturmuş olduğu bir mekanizmadır." ifadelerini kullandı.

Özen, sunumunun devamında Girişimcilik Destek Programı, Genel Destek Programı, AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı ile İşbirliği Güçbirliği Destek Programı hakkında bilgi verdi.

Toplantı, KOSGEB Ostim Hizmet Merkezi Müdürü Köksal Özen'in sinevizyon eşliğinde yaptığı sunumun sonrasında oda üyeleri ile birlikte soru cevap şeklinde interaktif olarak devam etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Esnafa KOSGEB destekleri hakkında eğitim verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER