Esnafları EFT yalanıyla dolandırdı, serbest bırakıldı, başka suçtan tutuklandı


İzmir'in Çiğli ilçesinde, esnafı aldığı eşyalar karşılığında ödemeyi EFT ile yapacağını söyleyerek dolandırdığı ileri sürülen bir kişi gözaltına alındı. Dört esnafı dolandıran zanlı, mahkemece serbest bırakıldı ancak daha önceki suçlarından cezası olması sebebiyle tutuklandı.

Çiğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Şehit Erdal Kılıç Polis Merkezi Amirliği'ne A.E. isimli esnaf müracaatta bulunarak, bir telefon mağazasında çalıştığını, bir erkeğin işyerine gelerek 750 TL değerinde telefon satın aldığını ve üzerinde para bulunmamasından dolayı işyerindeki bilgisayardan EFT yapmak istediğini belirtmesi üzerine telefonu alarak gittiğini, işyerinin hesabına paranın geçmemesinden dolayı dolandırıldığını anladığını belirterek şikayette bulundu. T.B. isimli esnaf da bir kişinin 2 bin 35 TL tutarında bir adet bilezik satın aldığını, 35 TL'sini ödediğini, üzerinde para bulunmamasından dolayı geri kalanı işyerindeki bilgisayardan EFT yapmak istediğini beyan etmesi üzerine havale dekontu aldıklarını ancak işyeri hesaplarını kontrol ettiklerinde paranın bulunmadığını ve dolandırıldıklarını anladığını ifade etti.

Polis ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda, şüphelinin M.A.K. isimli şahıs olduğu tespit edildi. Düzenlenen operasyonla M.A.K. gözaltına alındı. Yapılan araştırmalarda, zanlının Karşıyaka'da iki işyerini daha bu şekilde dolandırdığı saptandı.

ESKİ CEZASI SEBEBİYLE TUTUKLANDI

Şüpheli M.A.K., dört dolandırıcılık suçundan çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Bir dolandırıcılık ve iki de hizmet sebebiyle güveni kötüye kullanma suçundan kesinleşmiş cezası bulunmasından dolayı tutuklandı.Esnaflari-EFT-yalaniyla-dolandirdi-serbest-birakildi-baska-suctan-tutuklandi-1882414.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Esnafları EFT yalanıyla dolandırdı, serbest bırakıldı,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER