ESO, uluslararası havacılık projesine kabul edildi


Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı'na Türkiye'den kabul edilen tek oda oldu. Avrupa Konsorsiyumu tarafından incelenip kabul edilen ABROAD projesi ile ESO'nun, Eskişehir'deki havacılık sanayinin gelişmesi için katkı sunacağı belirtildi.

ESO Başkanı Savaş Özaydemir, Almanya, Fransa, İspanya, Belçika'nın ortak olduğu projede yer alacak Eskişehirli havacılık firmalarının uluslararasılaşma kapasitelerinin artırılmasını hedeflendiğini söyledi. Özaydemir, planlanan faaliyetler arasında ortak ülkelerde yer alan firmalar üzerinde yapılacak bir araştırma ile hedef pazarların ve stratejilerin belirlenmesi gerektiğini anlattı.

Araştırma sonuçlarına göre hedef pazarlara yönelik B2B ve ticaret heyeti programlarının organize edilmesi gerektiğini aktaran Özaydemir, "Ortak ülkelerin haricinde Kanada, Brezilya, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri gibi hedef pazarlar hakkında araştırma yapılması ve bu çalışmaların firmalarla paylaşılması planlanıyor. Proje ortaklarının bölgelerinde temsil ettiği havacılık kabiliyetlerinin uluslararası platformlarda tanıtılması, yeni işbirliği ve yatırım imkanlarının araştırılması, bölgelere prestij kazandırılması da amaçlar arasında yer alıyor." ifadesini kullandı.

Avrupa Birliği tarafından kabul edilen ABROAD projesinin 2016 yılı içinde başladığını anlatan Özaydemir, çalışmanın 24 ay boyunca uygulanacağını kaydetti. Projenin toplam bütçesinin 600 bin avro olduğu ifade edildi. CİHAN
<< Önceki Haber ESO, uluslararası havacılık projesine kabul edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER