Eyüp Sultan Camii Mevlid Kandili'nde doldu taştı


Hz. Muhammed'in (S.A.V.) dünyaya geldiği gün olan Mevlid Kandili sebebiyle Eyüp Sultan Camii doldu taştı. Okunan Mevlidi Şerif ve Kuran-Kerim'in ardından eller dua için semaya kalktı.

İslam alemi için müstesna zaman dilimlerinden olan Mevlid Kandili İstanbul'da da coşkuyla idrak edildi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce Müslüman, Eyüp Sultan Camii'ni doldurdu. Hz.Muhammed'in (S.A.V.) doğum günü sebebiyle camilere akın eden cemaat, namazlarını kıldıktan sonra okunan Mevlidi Şerif ve Kuran-Kerim'i dinledi. Müslümanlar daha sonra dua için ellerini semaya kaldırdı. Kalabalık sebebiyle camiye giremeyen çok sayıda vatandaş da ibadetlerini cami avlusunda gerçekleştirdi.

Mevlid Kandili'ni idrak etmek için Eyüp Sultan Camii'ne gelen Halil Bağlar, "Rabbim tüm müminlerin bu mübarek gece hürmetine kandilini mübarek öylesin. Rabbim yabancı ülkelerden memleketlerini terk eden insanların da Rabbim yardımcıları olsun. Ne söyleyebilirim bu mübarek gecede ki. Rabbim Peygamber Efendimiz'in şefaatine nail öylesin. Buradan müminlere selam olsun. Memleketimiz gerçi ama bize her yer Trabzon. Trabzon'a da selam olsun. Şimdi her şeyden önce ben emekli bir askerim. Biz bu anları çok yaşadık. Bu konuları da zaten insanlarımız görüyor. Art niyetli bir savaş içindeyiz Rabbim bizleri bunlardan kurtarır inşallah." şeklinde konuştu.

Habil Kayırhan adlı vatandaş da, "Bu mübarek günde Eyüp Sultan'a geldik. Güzel bir ziyaret için ta Balıkesir'den buraya geldik. Bu güzel günü burada geçirmek istedik. Şuanda görev yapan tüm arkadaşlarımıza hayırlı teskereler dileriz. Şehitlerimize baş sağlığı dileriz. Allah ailelerine yardımlar eylesin. Her gün dua ediyoruz." dedi.

Bir başka vatandaş ise şunları söyledi; "On sekiz bin aleme rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmet olmak şerefi ile bu akşam buradayız. Bugünümüze sonsuz hamdüsenalar olsun. Sonsuz şükürler olsun. Önderimiz o olduktan sonra evelallah bize hiç bir şey olmaz. Bizi de kimse bu ülkeyi bölemez. Bizbirlik oldukça inşallah. Selatü selam olsun ona. Bütün İslam aleminin de kandilini kutluyorum."


CİHAN
<< Önceki Haber Eyüp Sultan Camii Mevlid Kandili'nde doldu taştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER