Federasyonlardan "yasaklı madde" uyarısı


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) internet sitelerinden yaptığı yaptıkları açıklamalarda sporcuları Meldonium/Mildronate isimli maddeler hakkında uyardı.

Futbol federasyonundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Rusya menşeli bir madde olan 'Meldonium/Mildronate' 2016 yılında WADA Yasaklılar Listesi'ne eklenmiştir. Bu madde daha önce kullanımının serbest olduğu dönemde pek çok Rus ve Rus spor kültürüne yakın ülkeden gelen sporcu tarafından kullanılmaktaydı. Son zamanlarda uluslararası platformda dikkat çeken üzücü bir gelişme bu madde ile ilgili dopingle mücadele kural ihlallerinin artmasıdır. Henüz ülkemizde bir vakaya rastlanmamakla birlikte istenmeyen bir durumla karşılaşılmaması için tüm kulüplerimizi daha dikkatli olmaya davet ediyoruz."

BASKETBOL FEDERASYONU'NDAN DA UYARI

Konuyla ilgili bir açıklama da Türkiye Basketbol Federasyonu Sağlık Kurulu ve Dopingle Mücadele Komisyonu'ndan geldi. Federasyonun internet sitesinden yapılan açıklamada, "Spor Toto Basketbol Ligi, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi, Türkiye Basketbol Ligi ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerine gönderilen yazıda 'Meldonium/Mildronate' maddesinin 2016 yılında Yasaklılar Listesi'ne eklendiği belirtilirken, "Tüm kulüplerimizi özellikle riskli ülkelerin sporcuları açısından dikkatli olmaya davet ediyoruz." denildi.

Basketbol Federasyonu'nun metninde de bu maddeyle ilgili bir vakaya henüz rastlanmadığına yer verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Federasyonlardan "yasaklı madde" uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER