Fenerbahçe mahkemeye gidiyor

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında mahkeme gerginliği.

Fenerbahçe mahkemeye gidiyor

Türkiye Kadın Basketbol Süper Ligi'nin 6. haftasında Galatasaray'ın Fenerbahçe ile karşılaştığı maçın öncesinde, Sarı Kırmızılı takımın oyuncusu Lynetta Kizer'in lisansında bir sorunun olduğu ve Kizer'in o maçta oynayamayacağı yönünde Sarı Lacivertliler itirazda bulunmuştu. Ancak Kizer'in o maçta oynamasında bir sakınca olmadığı ortaya çıkmıştı. Kizer o maçta oynadı ve Aslan, Fenerbahçe'yi sahasından 76-72'lik skorla mağlup etmişti. 

Bu durumun ardından TBF toplantı yapmış ve Galatasaray'ın usülsüz oyuncu oynattığı gerekçesiyle, Sarı Kırmızılı takımı 20-0 hükmen yenik saymıştı. Bunun üzerine Sarı Kırmızılı takımın yöneticilerinden açıklama gelmiş ve TBF Başkanı Harun Erdenay'ın istifası istenmişti. 

Euroleague'de karşılaşan Galatasaray ile Fenerbahçe maçında Kizer yine sahadaki yerini almıştı. Ancak bu kez ABD pasaportuyla oynamış ve Sarı Lacivertliler bu mücadeleyi 57-56 kazanmıştı.
  
Yaşanan bu sorunların ardından Kizer'le ilgili Fenerbahçe bir açıklama daha yaptı. Sarı Lacivertliler'in resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Fenerbahçe Spor Kulübü Hukuk Kurulu, Türkiye Basketbol Federasyonu-Kizer lisans olayı ile ilgili gerekli inceleme ve araştırmanın yapılması, sorumluların tespiti ve cezalandırılması için dün Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştur.

Kamuoyunun bilgisine duyurulur.

<< Önceki Haber Fenerbahçe mahkemeye gidiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER