Figen Yüksekdağ: Ülkede 7 Haziran'dan bu yana Meclis iradesi yok


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 7 Haziran'dan bu yana ülkede Meclis iradesinin olmadığını belirterek, saray ve AK Parti'nin darbe yaptığını savundu.

Adana'daki programları kapsamında Yüreğir'deki halk toplantısında konuşan Yüksekdağ, "Bizi zulümle yönetmeye çalıştılar, savaşla yönetmeye çalıştılar bu halk onlara 7 Haziran'da cevap verdi. Görünen o ki bunların 7 Haziran'da anlamadıkları cevabı bir kez daha 1 Kasım seçimlerinde tekrar vereceğiz." dedi.

"1 Kasım'da halkın vereceği demokrasi dersini bir daha unutamayacaklar." diyen Yüksekdağ, şunları kaydetti: "7 Haziran'da Meclis'e gönderdiğiniz 80 milletvekilini hedef tahtasına oturttular. 7 Haziran gününden beri bu ülkede meclis iradesi yok. Halkın ve seçilmişlerin iradesi yok. 7 Haziran'dan beri bu ülkede saray darbesi var. Saraydaki darbe yaptı. Onun güdümündeki AKP darbe yaptı ve bütün halklara savaş açtı. Tüm yaptıklarına rağmen bizlere başınıza saray kadar taş düşsün diyen saraydakine cevabımız sizin başınıza bu halk kadar bu halkın öfkesi kadar taş düşsün. Bu halkın analarının gözyaşlarına boğulacaksınız. Tüm yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz. Yaptıklarınız ağlattığınız bu anaların gözyaşlarına değer miydi?"

Başbakan Davutoğlu'nun savaş sürecinin tekrar başlatılmasının ardından 'Gerekirse çocuklarımızı da feda ederiz' sözlerini hatırlatan Yüksekdağ, "Bizler hiçbir canlının tırnağına taş değmemesi için analarımız evlatları ile bir arada olsun diye mücadele ediyoruz. Ama onlar anaları ağlatacak ve gerekirse kendi evlatlarımızı da feda ederiz diyorlar. Ama hiçbiri bu savaşa çocuklarını feda etmedi. Çürük raporları ile bedellilerle halkın çocuklarını feda ettiler." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Yüksekdağ, 19 mahallesi HDP seçim irtibat bürosunun açılışını yaparken, Çukurova HDP ilçe örgütü tarafından düzenlenen programa katıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Figen Yüksekdağ: Ülkede 7 Haziran'dan bu yana Meclis... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER