Simav Özel Bahar Koleji'nde ev ödevi yok

Simav Özel Bahar Koleji'nde ev ödevi yok

Kütahya'nın Simav ilçesinde bulunan Özel Bahar Koleji'nde öğrencilere, evlerinde yapmaları için ödev verilmiyor. Öğrenciler, gün içerisinde konu anlatımını, ödevlerini, birebir derslerini ve soru çözümlerini, saat 16.00 ile 17.00 arasında yapıyor.

Artık öğrencilerin eve gidip sadece dinleneceklerini belirten Özel Bahar Koleji Müdürü Ahmet Tekiş, "İlkokulumuzda her gün 16.00-17.00 arası ödev saati uygulaması yapılmaktadır. Böylece öğrencilerimiz, kilolarınca çanta taşımaktan kurtuluyor. Akşamları sadece kitap okuma yapıyorlar ve ailece etkinlik yapma fırsatı buluyorlar." dedi. Amaçlarının, velilerin omuzlarınızdaki yükü biraz hafifletmek olduğunu söyleyen Müdür Tekiş, "Velilerimizin, akşam işten sonra çocuklarıyla biraraya geldiklerinde ders ve ödev stresini azaltmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin ise okulun yorgunluğunu atmış, mutlu çocuklar olmalarını sağlamak istiyoruz. Çocukların ilgi ve ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş, mutlu, huzurlu, sevgi dolu bir ortamın, onların okul başarılarını desteklemesinin yanısıra aile ve arkadaşlarıyla olan sosyal ilişkilerinde de onları daha mutlu, aktif, üretken bireyler yapmasına çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Eğitimci olduğunu belirten velilerden Birsel Alptekin de, "Ödev, benim bir baba olarak çocuğumu oyun çağında günde bir iki saat zorlayıp yorucu bir iş ve okul günü arkası, akşam evde rahatça dinlenip eğlenmemize bir şekilde engel olan bir faaliyetti. Her zaman ilköğretim için ödevin başarıyı arttırdığını düşünmüyordum. Kolejimize bu etkinliğinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Simav Özel Bahar Koleji'nde ev ödevi yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER